27 Maj









Nu är sommaren här!

Tävling NFK 26 Maj

Vilken dag! Har varit helt otroligt. Idag styrde vi transport och bil mot NFK och deras underbara gräsbana. Jag och Elvi skulle hoppa 90 A:stil och 1meter A0;A0. Jag har varit jättenervös inför 1 metern eftersom det var ca 2 år sedan vi tävlade det och att detta var andra tävlingen för iår.

90 cm A:stil; Jag säger bara oj! Vilken häst jag hade. Hon var helt otroligt fin och hade bra framåtbjudning. Kom in och hade ett skitbra tempo och höll det hela vägen igenom. Jag är så fruktansvärt nöjd och stolt. Vi var felfria och vi fick 46 stilpoäng, på det gick vi upp i ledning till en början och höll det ganska länge, men i slutet kom det in ryttare som fick lite bättre. Inte mycket men så att det slog oss. Det slutade med att vi kom 6:a och vi fick gå in på vår allra första riktiga prisutdelning jag och Elvi! Åå, jag är så stolt!

1m A0;A0: Jag har varit så nervös inför denna start, det kändes som en debut. På sätt och vis var det ju det. Jag tänkte att det fick gå som det gick eftersom detta är andra tävlingen på 2 år. På det första hindret så gjorde jag helt fel, men som vanligt har jag en underbar häst som ställer upp till 110% när piloten inte gör som den ska. Sen fick vi upp ett mycket bättre tempo och resten av banan flöt på jättebra! Vi fick ett oturligt pet på hinder nr 4, vet inte vad som hände där, men Elvi orkade nog inte riktigt över hela, bommen bara rulla ner. Så det var absolut inget "stort" pet. Jag är så himla nöjd med Elvi, hon kämpade på dunderbra!

Idag var en bra dag, den kunde inte blivit bättre. Jag har världens bästa häst! 
Vill tacka moster för att hon ställer upp med skjuts och hjälp.
 
På denna bild kan ni väl bortse från min fula min, jag är väldigt koncentrerad och nervös ;)







Min älskade häst <3


23 Maj

Titta vad som dök ner i min brevlåda idag! Hingstdvdn ska bli intressant att titta på, den fick jag med HIPPSON tidningen.


Hööks öppnar här i Norrköping imorgon kl 10.00 Hade tänkt att vara där då, men jag ska sitta i domartornet på NIHS hela dagen då. Hööks får invigas av mig en annan dag istället.

Hoppträning 21 Maj

Igår var det hoppträning på gräset för vår del. Det gick så fruktansvärt otroligt bra! Elvi var så j*vla fin så det är inte klokt!
I slutet hoppade vi en bana på ca 1m och hon bara flyger över utan några problem. Hon hoppar med rygg och nu kommer verkligen allt bakifrån (eller vad jag ska säga) 
Det var riktigt roligt! 
Här kommer en bild som fridas mamma tagit. Bjuder på min min här, men hon hoppade så jäkla stort över detta hinder haha.
 

Hon är helt otrolig min häst <3

Hoppträning 13 Maj

Det är så fruktansvärt roligt att få komma igång och hoppträna min älskade häst igen! Hon sköter sig så bra och ställer upp på mig till 110%
Idag så var det några svåra svängar med och Elvi är så bussig när det blir lite fel ibland. I slutet red vi en liten bana två gånger och i den banan var det lite studs, bågar och relaterade avstånd med. Jag är supernöjd och det var jätteroligt.
Viran var väldigt snäll och ställde upp och fotade, så här kommer några bilder.






Bästa hästen <3


Nytt

Mamma var på Ullared igår (Medans jag satt och gjorde risk ettan i 4 timmar ;) ) Så hon kom hem med lite nya saker åt mig, som var välbehövliga. 
 
det här är det mesta av sakerna, är väldigt glad över dom. Äntligen så fick jag ett par nya stallskor, mina som jag har nu har jag haft sedan 1:an, så dom är skapligt slitna och äckliga nu.

Elvi fick sig en välförtjänt vila idag.
Nu ska jag fortsätta plugga lite foder, då vi ska ha prov på det imorn.  

Lokal hoppning Finspång 6Maj

Som rubriken lyder så var vi och tävlade hos Ryttarkamraterna Finspång idag. Åkte dit och hoppade en 90 cm cr. Det gick så himla bra, jag är supernöjd. Kändes att vi inte hade rutinen inne, men jag är så stolt och glad! Detta är vår första tävling på över 1 år och så går det såhär bra.
Det var faktiskt väldigt maxat på vissa hinder och det var svåra svängar och linjer för att vara en cr, lite tråkigt tycker jag i en clear round, men bra träning. Det har väl förändrats en hel del på 1 år.  










Världens bästa häst! <3

Vill tacka Johanna, kusin Julia, Moster och Mamma för idag :)

Pay and ride

Träningstillfälle på Stall Smedby
Dressyr 6 Juni

Anmälan göres till Lotta Hadenius helst via mail: [email protected] eller tel.nr. 0705-462651.
Ange ryttare, ponny/häst, klass/er och tel nr.
... Anmäl senast fredagen den 1 juni.
För info gå in på www.stallsmedby.blogspot.com,
där bl.a. startlistor kommer läggas upp dagen innan. Dressyrklasserna kostar 100 kr och betalas på plats.
Detta är ett tränings tillfälle för alla, så passa på, kom och rid ett program!
Domare är Marie Carlgren.
Grönt kort eller licens krävs ej.
All ridning sker på egen risk.
Dressyrprogram finns att hitta på www.stallbacken.com
Servering finnes med hamb, korv, kaffe, godis mm.

PRELIMINÄRT PROGRAM

Första start kl 9.00

Klass 1 LD:1 2011 Ponny, Häst

Klass 2 LC:1 2008 Ponny, Häst

Klass 3 LB:2 2003 Ponny, Häst

Klass 4 LA:3 2003 Ponny, Häst

Rider man ihop över 58% delas clear round rosett ut.

(Klass 1-2 rids på 20x40 bana och klass 3-4 på 20x60 bana)


Välkomna önskar vi på Stall Smedby!

RSS 2.0