Nytt i garderoben

Dessa nya klädesplagg fick jag av min älskade mamma idag. Jättenöjd och det ska bli roligt att få använda dessa!

27 Augusti Dagen efter

Kan fortfarande inte förstå att vi kom 3:a igår, känns helt otroligt!
Idag så myste jag och Elvi, vi tog oss en promenad på 45 min och sedan så betade jag henne i 1 timme på vårt stora gräsfält. Det var hon värd efter allt jobb hon gjorde igår! (Det är hon ju värd varje dag, men lite extra idag)
Bilder från idag!

Tävling 26 Augusti

Som rubriken lyder så har Elvi och jag varit och tävlat idag!
Vi åkte till NFK och deras stora underbara gräsbana. Eftersom det inte gått speciellt bra att hoppträna de senaste gångerna så strök jag oss från 1m och bytte så att vi hoppade 80 cm och 90 cm istället. Det beslutet ångrar jag inte.
80 cm clear round:
Satte upp en bra galopp från början och då var det bara att hänga med, Elvi var så duktig och tog tag i hindrena och tyckte livet var skitkul! Kan jag begära mer? Jag ville bara att hon skulle få ha roligt och det hade hon, stolt matte. Vi gick runt felfria och fick en rosett!
90 cm Bed:stil
Till den här klassen så behövde vi varken rida fram eller hoppa fram så speciellt mycket, så det gick fort och smidigt (som det ska va ;) ) Vi kom in på banan och jag satte upp en bra galopp även här innan vi red an mot första hindret. Hon bara flög över varenda hinder inne på banan, hon var helt otrolig! Min ena stigbygel gick sönder efter andra hindret!!! så jag red utan stigbygel hela banan, men inget kunde stoppa oss idag.
Vi fick 47,5 stilpoäng och det är det högsta vi någonsin fått! Vi låg i ledning hela klassen fram till de sista 5 ryttarna då det var två st som kom om oss med lika poäng och det slutade alltså med att vi kom på en 3:e Plats!!!
Jag finner inga ord, är så stolt som man kan bli och så himla glad över att jag har en sådan underbar häst som ställer upp i alla lägen!
Tänk att just vi kom på en 3:e plats, vi är grymma!!

Mitt hjärta




Dressyrträning i bilder del 2







Dressyrträning i bilder del 1







Min fina skrutta!

Förresten är det min lilla kusin på 9 år som fotat :)

23 Augusti

Nu har jag "officiellt" börjat sista året på gymnasiet. Idag var det alltså första skoldagen för mig. Började vid halv 9 och slutade vid kvart över 1.
Mitt schema ser för närvarande väldigt bra och skönt ut, men vet att det kommer ändras med tiden då PA100 kommer sättas igång när som.
Imorgon kommer vi vara på Hageby och om det är något jag längtat efter från skolan, så är det just dagarna på Hageby.



Mitt schema, detta är ju ett gemensamt schema för alla i klassen. Så många ämnen på em har jag inte. Men måndagar och fredagar kommer vara hästdagar och tisdagar, onsdagar och torsdagar kommer spenderas i skolan.

Sista dagen

Idag är det allra sista dagen på mitt allra sista sommarlov...
Jag ska försöka ta vara på den så gott det går. Ska nu plugga lite körkortsteori och sedan sticka till stallet för att rida, tvätta lite, gå en promenad, skura lite i boxen, ja lite allt möjligt helt enkelt. Får se hur mycket jag hinner, men ganska skapligt vill jag komma hem ikväll ialf.

Imorgon är det tillbaka till verkligeheten och till vardagen igen. Både bra och dåligt, denna sommar har gått så fort och så har det varit så dåligt väder. Man har inte kunnat tagit vara på den som man velat.

Nej, nu ska jag sätta igång med dagen.

Första på sista

Kanske en osammanhängande rubrik, men den kommer bli förstålig snart.

Det börjar sakta men säkert komma en känsla som man kan kalla allt från stress till förväntasfullhet från magen. Det är svårt att beskriva den känslan.
På torsdag kommer jag börja min första dag i skolan på mitt sista år. Jag har svårt att ta det till mig. Men jag är otroligt taggad, samtidigt som jag har en liten liten gnutta stress i kroppen.

Men jag har tre dagar kvar att njuta av mitt sista sommarlov.

Distanstest

Har just precis gjort mitt första distanstest för körkortet. Om jag hade haft mitt teoriprov idag hade jag klarat mig, stod det när jag var klar med testet.
Nu börjar det verkligen kännas att det snart är dax! Imorgon ska det bokas uppkörning och teori. Herregud säger jag bara.
Jag har längtat efter min 18 års dag så länge jag kan minnas. Det är med skräckblandad förtjusning som min 18- årsdag närmar sig med stormsteg. Ja, om det är något jag vet så är det att tiden går fort.



Fredagkväll

Min kväll har spenaderats inne i stan med gänget från igår! Mycket trevligt. Idag var det även marknad, så då är augustifestivalen fulländad.



Torsdagkvällen

Igår spenderades min kväll med några efterlängtade tjejer från klassen. Var väldigt roligt att träffa gänget igen.
Vi var först hemma hos Ellinor och grillade och sedan så åkte vi ner till stan och Rix Fm festivalen. Efter rix fm så åkte vi virvelvinden som är ett måste under augustifestivalen, skrattade så jag tjöt. Sedan gjorde vi ett tappert försök att hinna ner till fyrverkerierna vid 22, men vi misslyckades ganska stort där. 
Men en trevlig och rolig kväll har jag haft och idag så ska vi träffas igen och gå på den årliga marknaden.
 

Snodde bilden från Ellinor.

Min favorit på jorden!






Hoppning 16 Augusti

Ja, idag var inte den bästa hoppdagen för mig och Elvi. Vet inte om mycket satt kvar sen förra veckan, då hon var väldigt taggad.
Men vi avslutade med en bra runda, så det var skönt! Då var vi ett team igen. Innan det vet jag inte vad vi var...
Sammansvetsade var vi inte ialf.
Men nu ska vi inte gräva ner oss i det, utan blicka framåt och lägga detta bakom oss och ta detta som en lärdom till nästa gång.

Julia var snäll och hjälpte mig idag och hon knäppte även lite bilder.






14 Augusti

Idag dressyrtränade jag och Elvi för bästa Agge. Det gick väldigt bra. Red igenom LB:2 programet en gång, gick ok. Behöver mer rutin på programridning. Sedan red vi vissa delar ur det och då gick det superbra!
Elvi var jättefin i formen idag och fick en supertrav i slutet.
Jag måste koncentrera mig på de olika momenten var för sig istället för att bara snabbt rida igenom programmet. För då hjälper jag Elvi som bäst och då blir det inga missförstånd.
Men är väldigt nöjd med dagens träning!


Hoppning 11 Augusti

Idag stod det lite hoppning på schemat :) Jag och Johanna hoppade och Julia var fotograf och "hjälpreda" ;)










Blev en hel del fina bilder :) Var bra ljus idag också!
Hon är så duktig så lilla Julia :`)

Det blev lite "små hinder" idag för att komma igång lite efter "hoppvilan" hon haft. Det gick ok med tanke på att det var så länge sen vi hoppade, jag är väldigt ur form, men blev bättre mot slutet, Elvi skötte sig bra!

Sommar






Stockholm 9 Juni









Till salu

Träns med pullarnosgrimma 150 kr


Pannband 50 kr


Skåpet!



Såhär ser mitt skåp ut efter städningen i tisdags!
Jag har delat upp det, så i ena lådan är det skydd och boots och i andra lindor och paddar


Sen har jag massor av krokar där jag hängt diverse småsaker och träns, grimma och longerlina


På utsidan har jag även tre krokar där jag har två träns och grimmor.


Juste, till inne i skåpet så köpte jag en mindre låda där jag la alla mina smörjsaker, väldigt smidigt!


Ovanpå skåpet köptes två stora lådor till täcken och schabrak.


Jag är väldigt nöjd med hur det blev och skönt om inte annat, nu kan jag hålla den ordningen jag vill ha!

Pyssel

Idag har em spenderats med att fixa ordning i mitt skåp i stallet. Vilken skillnad det blev!
Nu ser jag fram emot att få öppna det nästa gång. Kanske måste köpa en eller två lådor till, men som då är lite mindre än dom jag redan har köpt. Slängde även två påsar med gammalt skit som man inte behöver, skönt att bli av med det!

Har även ett pannband och ett träns som är helt oanvända till salu!
Ska ta med mig kameran och ta kort på sakerna.
Tränset har jag tänkt att ta 100 kr för och pannbandet 50 kr.


Handling

Under två dagar har detta införskaffats:


*Fick en teddyfilt av mamma :)
* En Hoodtröja fick jag också av mamma :)
* Några fler körkortsböcker är fixade
* Ett flugpannband
* Ett par shortshaps för 198 kr så ett superpris, sen så kanske dom inte är så bra men dom funkar och var sköna. Köpte dom på hööks. Mina har sagt upp sig... 
* Sen köpte jag ju även lite lådor till stallet, men dom skippade jag att ta bild på.
 


6 Augusti

Idag har jag vart och köpt lite lådor som jag ska ha i mitt skåp i stallet. Börjar få lite panik över hur ordningen är där inne. Jag har bra ordning, men det är för lite plats för den ordningen jag skulle vilja ha. Så imorgon så ska jag fixa ordning där. Ska bli roligt, har nog lite saker jag ska försöka sälja mig av med. Har t.ex ett träns som aldrig är användt som ska bort, det bara ligger och skräpar.

Igår så dressyrtränade jag och Elvi äntligen för bästa Agge. Det gick super och Elvi är så himla stadig i sin form nu och vi kan nu ta upp träningen ett snäpp till. Superroligt!

Idag så blev det en uteritt i regnet med Johanna. Det var trevligt med sällskap. Johanna och jag hade en hel del prat att ta igen efter många veckor då vi inte träffats.

Nu ikväll vankades det goda hemmagjorda hamburgare och istället för bröd så tar jag stora salladsblad runt. Jättegott och väldigt fräscht!
 

Bild från den 13 Juni

4 Augusti

Idag startar jag inlägget med att säga Grattis till min Lillebror som fyller 9 år idag!

Äntligen är stygnen borta, dom togs bort igår och det var inte det roligaste jag gjort. Men gjort är det ialf.

Igår så fick Elvi gå ett pass på banan, jag byggde upp en lite cavalettibana, det var riktigt roligt! Elvi var duktig och kämpade på.
Efter stallet på morgonen igår så åkte vi till landet för att fira min lillebror. Var mysigt och tur med vädret hade vi också!

Jag ska strax till stallet, men först damsuga av lite i rummet mitt.

31 Juli- Ett datum att minnas

Ja, kommer några dagar för sent, men vad gör det.

Den 31 juli för 6 år sedan så fick jag min underbara ängel. Jag och Elvi firade alltså 6 år tillsammans i tisdags!
Det firades med en vaccinationsspruta, skrittur, ompyssling i 1 timme och gräsätning i 50 min.
Tänka sig att tiden går så fort!

RSS 2.0