Världscup-hoppningen

Ja, nu vet jag vad alla pratat om de senaste timmarna. Angelica Augustsson som tog hem sin allra första världscupseger igår. Jag har inte följt sändningarna från Göteborg, haft en del annat att stå i. Men idag kunde jag inte låta bli att gå in på svtPlay och titta på sändningen från igår. Och jag är väldigt glad att jag gjorde det.
Hur grymt är det inte av Angelica att rida in där och sätta två nollor och framförallt sätta en så bra tid att inte ens de bästa ryttarna i världen kan slå den.
Jag satt och grät från att hon satte nollan i omhoppningen till att prisutdelningen var slut. (där grät jag som värst)
Helt otroligt! Jag hittar fasiken inte ett ord.
Så klockrent ridet, hon var iskall in i det sista. Hon och hennes häst är ju teamet alltså!


Har även fått höra att Ludger själv har sagt att om han fick försöka 3 gånger till att klara den tiden, hade han inte ens klarat det då.
Nej, en ny stjärna har fötts!
Hoppas att hon nu kan lyckas med sin dröm att komma med i landslaget. Jag kommer allt att hålla koll på Angelica nu. Kommer bli riktigt intressant att se.


Bilder från fältet

Här kommer lite bilder från när jag och Elvi red på fältet för några dagar sedan :)
Foto: Hanna fick äran att fota med min kamera ;)













 

Oj oj, det blev mer än lite bilder. Sry, hoppas ändå att några orkar kolla igenom alla :)

Jag tyckte dom blev jättefina :`) Bästa hästen <3


Sen uppdatering om hoppträning.

Igår var det hoppträning som gällde för Elvi och mig. Bästa Kicki var snäll som vanligt och hämtade oss och skjutsade.

Träningen då: Vi började värma upp med att trava över galoppbommar, vi tränade då på att reglera traven så att vi fick in 2 travsteg några gånger, sedan för att få in 3 travsteg mellan bommarna. Det var faktiskt riktigt svårt. Elvi tyckte det blev jobbigt när vi skulle få in 3 travsteg, men väldigt bra träning!
Sen så körde vi galopp över dessa bommar.
Efter att vi värmt upp med bommarna så fortsatte vi på den linjen med galoppbommarna för att sedan fortsätta rakt fram och hoppa över ett litet räcke. Där emellan skulle vi tänka på att fortsätta att ha samma tempo och "takt" som vi hade över bommarna.
Sen så red vi en annan linje på andra långsidan, då hade vi först ett litet sockerbitshinder, efter det några meter bort ett högre räcke och sist några meter bort ett till litet sockerbits hinder.
Mellan de här hindrena skulle reglera galoppsprången.

Efter att vi ridit detta så hoppade vi en bana och då var det ett plankhinder med en vattenmatta under och sedan en oxer. Så vi la ihop dessa linjer vi red under uppvärmningen och dessa andra två hinder.
Elvi skötte sig bra. Hon blev somsagt lite trött. Vi har ju inte hopptränat på länge så Kicki sa det, att hon har ju inte använt sig av samma muskler när vi ridit hemma som hon gjort idag. Och det tyckte jag lät väldigt rimligt!
Jag är nöjd med träningen :)

Tyvärr så blev det varken filmer eller bilder från träningen, får bli nästa gång.



 


Nej...

Nej, nu ska jag allt ta och skriva mig några rader igen. Sitter och har precis ätit lunch.
Ska snart ut och fixa det sista i lilla stallet. Allt i stora stallet är klart, bara att rida och fixa med Elvi och så ska jag även rida Cornelia på fältet tänkte jag.
Imorse så hade jag morgonfodring nere i stora stallet, så det blev att gå upp med Trissan idag. Sen hade jag utsläppet med Viran (i stora stallet) Vi var väldigt snabba idag :)
Nej, nu måste jag röra på mig, annars fastnar jag här!
Ha en fortsatt bra dag.

Väder.

underbart väder var det ute igår! Så jag passade på att fråga Hanna om hon kunde knäppa några kort på mig och Elvi ute på fältet :)
Elvi var fin tyckte jag, men hon var jättepigg! Elvi var också på ett hur mysigt humör som helst, jättepuss glad.

Idag så blir det att rida över till ridhuset med Jessica.B :)

Bilderna kommer komma upp när jag kommer hem igen :)
Ha en bra dag!

Vinter

Hästarna är fodrade för ett tag sedan, så nu ligger jag här i sängen igen och ska vänta en timma eller något för att sedan släppa ut dom.
Termometern står på -24 grader just nu. Så om man säger så här så är det inte skönt att gå ut.
Men solen är framme och jag hoppas att den kommer vara framme hela dagen.
Elvi rider jag lite försiktigt nu. Verkar inte vara någon större fara med svullnaden, så vi får se.
En liten uppdatering blev det ialf. Blir väl sämre uppdatering än vanligt denna vecka ;)
Ha en bra vinterdag!

Karlstad..

Är nu hos min pappa i Karlstad, tog tåget hit igår fm. och åker hem imorn vad halv 2.
Därför har det inte blivit någon större uppdatering. 

I fredags var det ju gymnasiefest som gällde :) trevlans var det allt! Lyckad kväll. Kom väl hem vid halv 3 på natten igen. 
Igår var det ju bara att gå upp vid ottan och gå till stallet vid halv 8, för att fixa allt till Elvi innan tåget gick vad halv 11.

Elvi mår bra. Min moster fick agera hästskötare nu när jag är borta. Tackar henne så mkt. 
Nej, nu börjar Wallander som jag ska glutta lite på. 
Skirver nog mer imorn när jag kommit hem till Norrköping igen.
 :)  

Inlägg med bilder idag...

Idag blir det ett inlägg med lite mer bilder än text. Känner inte för att uttrycka mig i ord idag :)
Så det är tur att någon snäll människa kom på kameran tycker jag.

Elvi- ja, hon har gått och skadat sig lite :/ Fastnat i tråden i hagen. Lång historia, men för att göra den kort så säger jag: några hästar från grannstallet rymde igår och sprang utanför stohagen, antagligen har Elvi hälsat på någon av dom och sparkat till (som ston gör med frambenet) och fastnat med benet i tråden. Som TUR är så blev hon "bara" svullen, inget sår ingenting annat. Kan knappt tänka mig vad som kunde ha hänt.......
Hon är heller inte halt måste jag också tillägga.

Men nu sitter jag här i mina:


och har precis städat av mitt rum lite, och jag har även packat. Packade lite filmer:

Ska ju åka till min pappa i karlstad över helgen och sen ska jag ju bo med Trissan hon Lotta när Lotta är i Alperna hela sportlovet (som jag brukar) :)

Jag har även tänt lite ljus:


V.9 så ska vi göra vårat spår-val i skolan. Jag har redan bestämt mig. Det gjorde jag nog från dag 1 ;)


På min vägg sitter nu:

Fint va?! :D

Sitter och saknar min häst lite med :`) Fast jag var där förut.

Nej, nu måste jag sova.

God natt!


Kallt......

Jäkla kyla rent ut sagt! Såå kallt. Jag brukar inte klaga på kyla alltså, men nu är det riktigt kallt ute måste jag säga. Från helt ingenstans så kommer en kylexplosion. Haha. Idag så frös jag öronen av mig när vi var ute och red.

Idag så red vi ut en sväng jag och Elvi, blev mest skritt. Som sagt, kallt var det. Men Elvi var jättepigg idag, så imorn ska vi försöka oss på ett pass på vallen. Får se hur det är där imorn, men hoppas att det är trav och galopp-bart.
Nu tog det ännu en gång stop i hjärnan, är nog för att jag är så trött. Ska bli skönt med lov!
Så nu säger jag god natt!


♥♥♥♥♥♥♥♥




Föresten, Glad alla ♥-dag.

PONNYAKUTEN del 6

http://svtplay.se/t/122051/ponnyakuten

Nytt avsnitt ute nu :D



Lördag 12/2-11

Redan helg?! Ja, alltså det för ju inte mig något, men det går ju så fort. Man går bara nästa vecka i skolan, sen är det sportlov. Så himlans skönt det ska bli.
Igår så firade vi Julia som fyllde 20år i tisdags. Så det blev mat först sen så blev det lite annat :) Det var trevligt.

Idag så åkte jag till stallet tidigt, red över till ridhuset. Elvi gick jättebra. Hon har blivit så himla mycket starkare i gångarterna nu (eller hur jag ska förklara det)
Hon är så himla stadig. Jag är nöjd med passet, även om vi inte gjorde något avancerat.
Idag så skoddes hon även :) Skönt med nya dojjor.
Tog med mig kameran idag med. Så blev lite bilder, men Elvi var trött efter passet i ridhuset så det blev inga energiska bilder, haha! Hon stod och sov jättelänge, sötnosen då, hon njöt av det fina vädret!






Det var väl vår nyss?

Vart kom snön ifrån?! (Himlen antar jag)
Sitter i skolan och har ingen motivation att jobba. Det är lite jobbigt faktiskt. Men alla har dåliga dagar i skolan och jag har haft mitt antal bra dagar nu, så det är väl dax för en som är mindre bra antar jag :)

Jag som hade tänkt att det skulle smälta lite till idag ju, men det fick jag tillbaka. Det var ju lite tråkigt. Känner att jag vill att Elvi och jag ska kunna hoppa ute på banan nu, men det lär ju dröja år innan den är torr och all is är borta.
Men Elvi går jättebra nu! Hon är så himla fin överallt. Hon har fått massa bra muskler nu och hon är bra i hull. Hennes galopp har förbättrats avsevärt! Guldigt värre.
Idag vet jag inte vart vi ska rida faktiskt, men jag hoppas ändå på något sätt att vår paddexbana är hyffsat bra, men jag får se när jag kommer till stallet sen.

Igår så tog jag och Julia massa massa bilder på hästarna och oss! Väldigt fina bilder blev det (även om hon var lite besviken på mina bilder ;) )
Så hon ska skicka några till mig så ska jag lägga upp dom här när dom kommer till mig. I helgen ska jag även ta med mig kameran och ta mer kort.
Nu ska jag snart sluta. Ha en fortsatt bra dag!

Kanske...

... dax för att skriva några rader igen.
Tänkte bara först tillägga att jag fick MVG på ridläraprovet vi hade i fredags! Glad tjej här kan jag säga.

Idag har jag haft praktik som alla andra måndagar. Tycker om mina måndagar, har ju världens bästa praktikplats!
Åkte till Elvi efter det.
Idag så gick jag ut till paddocken med henne och körde lite lydnad av nått slag. Haha, men jag ville att hon skulle lära sig att man kan faktiskt gå, fast jag går vid bogen, och att man faktiskt kan trava fast jag springer bredvid vid bogen. Sen även att hon skulle gå framåt och stanna vid rätt kommandon :) Hon var jätteduktig faktiskt. Lite okoncentrerad på mig till en början, men sen gick det bra.
Så söt är hon så min lilla häst.

Imorn blir det att först åka till stallet efter skolan och fixa med Elvi. Sen så blir jag upphämtad av Kicki för att följa med henne på träning, sen ska jag sova hemma hos henne för att sedan umgås med henne hela onsdagen :)
På onsdag ska jag även rida över till ridhuset hade jag tänkt. 
(jag är nämligen ledig på onsdag)

Hoppas ni haft en bra måndag!

 


Ridlära

Sitter och pluggar inför ett ridläraprov vi ska ha imorn. Vet inte hur det kommer gå för det känns varken bra eller dåligt ^^ Haha, men vi får se imorn hur det känns efteråt.
Idag på efm så fick vi reda på betygen från klimatrollspelet vi hade (som jag skrev om i förra inlägget) och jag är vääldigt nöjd ska vi veta med resultatet!

Idag så hade Elvi och jag turen att det hade smält på vägarna så att man kunde trava och galoppera :D Så himla glad jag blev när jag insåg det. Elvi lika så tror jag. Vi red en kort tur i skogen och på vägarna så travade vi och galoppera. Sista galoppen så släppte jag Elvi så hon fick sträcka på sig och jäklar vad hon tog i och sprang. Så skönt att veta att hon fått tagit ut sig lite. Man vet ju aldrig när denna vinter kommer sluta eller ska jag säga börja?
Men Elvi kändes superfin idag, så det var roligt. Slutade även tidigare idag så jag hann med en tidigare buss så vi red när det var ljust, även det helt underbart!

Så nu ska jag plugga vidare och så får vi se vad morgondagens prov säger om saken. God natt!





Kolla så mycket det smält, helt otroligt. Hoppas bara det kan hålla i sig fram tills vintermånaderna är slut så vi slipper mer snö och kyla. Tycker det är bra som det är nu. Nu vill jag ha vår och sommar.


Klimatrollspel

Sitter i skolan och vi har just ätit lunch. Innan det så har vi haft någonting som kallas klimatrollspel. Där vi ska diskutera olika händelser osv. inom klimatförändringarna. Jag representerade landet Uganda.
Det gick bra ändå tyckte jag :) Så jag är nöjd.
Nu har jag bara ridläraprovet att oroa mig för imorn. Men det ska väl inte vara några större problem.

Idag är det sol och varmt!
Nej, nu tog det stop i hjärnkontoret.
Kommer väl möjligtvis ett inlägg ikväll.

1 Februari

Känner att jag måste ha ett inlägg från första dagen i februari. Det kan man ju bara inte missa.

Elvi Har vilat idag, så fixade mat och mockade åt henne, jag borstade av henne innan det var dax att bege sig till bussen igen. Hon såg nöjd och glad ut, så hon var nog glad efter en hel vecka med jobb.

Nu i veckan som kommer så tänker jag nog rida över till ridhuset, lutar mot torsdag. Får se hur det blir. I helgen blir det ingen hoppträning tyvärr, men jag hoppas på nästa helg.
På lördag hoppas jag på lite nya bilder med Kameran också, så hoppas vädergudarna har planerat sol!
Jag hoppas även på att snön kommer smälta bort nu, är trött på den!    
Tänk er ridbanan helt fri från snö och blask, tänk er träden med massa gröna blad, tänk er gräset alldeles grönt. Såå underbart. 

Nej, nu ska jag sysselsätta mig med annat.

 
 


RSS 2.0