Kattungar

Vi har fått kattungar i stallet, så underbart söta. Idag satt jag och Julia och försökte döpa alla, vi fick ihop ett gäng riktigt bra namn.







Midsommardagen

Igår var det midsommar och herregud vad tiden går fort. Midsommar är redan förbi (eller snart) Det kändes så himla långt ifrån för några veckor sedan och nu.... Ja, nu är det redan förbi. Kommer denna sommar verkligen gå så fort så man knappt hinner tänka vad man gör.

Idag så vaknade jag vid 11! Helt otroligt för att vara mig, vaknar aldrig så sent. Men jag har ju jobbat hela veckan och dagarna har gått i ett hela tiden. Så jag kan ju få sova så länge ibland. 
I helgen är jag hemma! Skönt. Men på måndag är det på´t igen. 
Om exakt en vecka så är jag påväg tillsammans med CC till Falsterbo. Vi åker på lördag runt 3 tiden, med två av våra hästar och Carros dressyrhäst. Den tredje hästen från oss åker redan på fredag, då hon ska gå på lördagen. 

Nej, nu ska jag göra annat. Kommer säkert ett inlägg senare idag. 
  


Får Får Får? Nej, Får Får Lamm



Jobbet!

Ja, nu har jag landat på jobbet. Har slutat för någon timma sedan. Idag har det varit rätt lugnt. Tvättat alla saker som varit med till Årsta och som ska med till Falsterbo, har lite kvar imorn. Mockat, fixat med mat, skrittat två stycken i skogen. Nu på efm. så fick jag vara med och dressyrträna för Carro, var med på en 4åring (commander) Riktigt trevlig var han när han släppte till :) Är jättenöjd, var verkligen roligt.
Imorgon kanske jag ger mig ut och fotar lite när jag slutat, eller om jag gör det nu. Solen har ju kommit fram igen efter ett sjudundrande åskväder.

Saknar min häst och min mamma! Ändå har jag bara varit borta sen imorse, haha. Vilken mes jag är.
Men imorn så ska jag till Elvi :)
Ha det gott!


Ny frissa!

Har varit hos frissan nu på eftermiddagskvisten och jag blev så himla snyg i håret alltså!
Är verkligen jättenöjd! Nu är jag ett steg på vägen till att bli ljushårig igen :)
Nu får ni ett litet smakprov på hur det ser ut.


Sommarlov!

Nu är det så att jag har sommarlov, så himlans skönt. Men det känns inte som att det är sommarlov, dels för att allt har gått så fort och att det spöregnade idag. Ni förstår då att man inte riktigt får en sådan sommarlovs känsla då.
Men jag är ledig endast 3 veckor denna sommar, redan på måndag börjar jag att jobba. Det ska bli jätteroligt, denna sommar kommer bli den mest lärorika sommaren jag haft. 
Skolavslutningen idag var minnesvärd, jag har aldrig varit på en så rolig och lättsam skolavslutning i mitt liv. Rektorns tal var inte som alla andra rektorers tal, utan detta var lättsamt och roligt, får inte glömma att det var lite fräcka saker i det också.
Två i min klass fick välförtjänta stependier, grattis till dom! Tyvärr så slutar två av våra bästa lärare nu. Är riktigt synd. 

Detta första år på gymnasiet har varit storslaget (som rektorn sa) Att börja på en HH linje kommer jag aldrig att ångra! Så nu ser jag fram emot två år till!

  

Nu ska jag dra mig vidare till stallet :) Elvi har nu fått gått ut och beta i 4 dagar och hon är överlycklig.





Blommor






Återbesöket på Mantorp.

Igår var det ju återbesök som gällde. Skodde om ringskon och tog nya bilder osv. Allt såg väldigt bra ut och veterinären var väldigt nöjd med vad hon såg!
Det bästa med detta återbesöket var att Elvi nu kommer få gå ut och betas ibland. Men jag ska ju självklart välja de bästa dagarna, alltså inte de dagar det är storm osv. För nu gäller det ju att hon är väldigt lugn och stillsam ute.
Så igår när vi kom tillbaka från kliniken så fick Elvi ta sina första grästuggor på flera månader! (det har ju varit vinter och hon skadade sig i Mars) Snacka om att Elvi var överlycklig!
Jag stog och hade nästan tårar i ögonen. Helt underbart att få se henne ute igen.
Har bilder på det, men de får komma en annan dag.

Så nu har det blivit lite update om hur det ligger till. Men vi ska tillbaka om en månad igen, då blir hon antagligen av med ringskon.


Hoppbilder

Nu kommer några hoppbilder från tävlingen i fredags och tävlingen i lördags :)



Detta var bilder från i fredags :)
Nu kommer bilder från i lördags :)





Jag och Printon :)

Bilderna är lite smått snodda från Josefin och Elin ;)


Tävling med en annan...

Idag så stod det tävling på schemat igen, men inte med min egna lilla stjärna utan med Printon. Printon är en häst i stallet som kom under sportlovsveckan i år. Så jag fick chansen att hoppa honom i torsdags för att få känna på honom och så bestämde vi oss igår att jag skulle vara med och hoppa en eller två klassen uppe hos Lilla Hageby som hade tävlingar idag.
Så så blev det!
Printons ägare Jenny vill bara att han ska få komma ut och få rutin, då han inte har haft de bästa nerverna. Men idag så häpnade han oss alla ;) Kändes jättebra på framhoppningen och allt flöt på. Fick vänta en lång stund innan vi fick gå in på banan. Inne på banan så blev han något spänd, men inget i jämfört med vad jag trodde att han skulle vara. Det slutade med att vi kom runt banan felfritt! Det gick verkligen jättebra! 

Det var så roligt att få testa på att "tävla" någon annan häst än Elvi. Har ju aldrig liksom gjort det. Så det var en väldigt bra erfarenhet för mig som ryttare ska jag säga er. Så jag måste tacka Jenny för att hon gav mig chansen :)
Nu märker jag bara hur mycket jag saknar att få tävla min stjärna i livet!
 

Det kommer säkert några hoppbilder på honom och mig när jag får dom av de som fotade :)

Hopptävling med skolan

Idag har det varit en bra dag än så länge :) Idag har det varit en liten hopptävling med skolan och det har varit stilbedömning. Vi hoppade 8 hinder.
Jag red en häst som heter Nisse (eller kallas Nisse) En jättetrevlig häst, hade honom på Lotta Björe träningen vi hade för några månader sen.
Vi red igenom banan felfria, den enda miss var att jag var nära på att glömma ett hinder, men det klarade vi ändå. Han var så himla bussig mot mig :`) 
Så jag var jättenöjd med den ritten. Det slutade med att jag kom hem med en gul rosett och 45.5 stilpoäng :) Är riktigt nöjd med det. Det kunde ju gått sämre för mig. 
Ja, så nu ska jag åka till min häst och ta hand om henne :) 
 


9 Juni

Två inlägg på två dagar, detta är nog rekord ;)
Idag är jag ledig från skolan, jag har nämligen gjort klart alla uppgifter. Blev klar med sista igår. Så himla skönt. Nu har jag gått ett helt år på gymnasiet, känns helt sjukt.
Vi slutar på fredag nästa vecka...Så det är ett tag kvar, men förhoppningsvis går det fort. 
Vill ha sommarlov nu ju!

Imorgon är det en liten hopptävling med klassen på Åby :) Ska bli riktigt roligt. (skrev nog det igår) Så nu kanske jag ska sluta skriva om jag bara skriver om samma saker.
Ha en bra dag.
 
 


8 Juni

Nu var det ett tag sedan igen.
Nu är det sommar på riktigt. shorts och linne är vad man har på sig, skolan börjar också lida mot sitt slut. Jag har endast en uppgift kvar att göra och det är en rolig en, så det går ingen nöd på mig. Hoppas bli klar med den idag.
På måndag är det återbesök på Mantorp som gäller för min fina häst. Hoppas nu att allt ser ut som det ska på röntgen så hon kan få börja gå ut och beta lite.
Men ett problem är det som oroar mig. Elvi är väldigt svullen i bakbenen, spec höger bak. Har ingen aning om vad det beror på... Men så länge det inte blir värre än vad det är nu så kan jag nog vänta tills måndag. Annars så får jag ringa min veterinär jag har på Mantorp. Annars är Elvi lika lugn och snäll som vanligt. Hon har nu klarat lite mer än 7 veckor i box. Hur otroligt är inte de?!

På fredag är det en liten hopptävling med klassen på Åby :) Ska bli roligt. Tror det kommer vara stilbedömning. Det ser jag fram emot riktigt mycket. Men det ska bli lite intressant att se hur mycket man har lagt av sig i ridningen och hoppningen nu när man inte rider varje dag.

Nej, nu sak jag dra mig tillbaka och fortsätta skriva på min uppgift.

Ett dygn på landet.

Har varit på vårat land, eller där vi har vår husvagn med mamma inatt. Vi åkte igår fm och åkte hem nu på morg. Mysigt. Vi solade och jag tog mitt första dopp igår! Sen åkte vi runt med mormor och tittade lite och sen så grillade vi hamburgare och åt. Det var så gott!
Mysig dag!



Studentfotning med Virus!

Idag så skulle jag som sagt fota Viran med studentmössa och häst. Det var roligt, men lite svårt att veta vart man skulle stå för att få perfekte bilder. Det blev en liten skugga vid ena ögat/pannan pga. mössan, men så kan det vara. Det spelade liksom ingen roll vart man stod, men jag tycket ändå bilderna vart jättefina!
Tänka sig att Viran tar studenten nu!
Tänkte bjuda på lite bilder.




Studentfotning

Idag ska jag fota Viran med hennes häst Lexus med studentkläder och mössa på. Men det blir senare ikväll. Innan det ska jag hjälpa Johanna att hoppa pch ta hand om min plutthäst :)


2 Juni






RSS 2.0