Bilder från dagen












Pay and Jump

Träningstillfälle på Stall Smedby
Hoppning 1 Maj

Anmälan göres till Lotta Hadenius helst via mail: [email protected] eller tel.nr. 0705-462651.
Ange ryttare, ponny/häst, höjd/klass och tel nr.
... Anmäl senast torsdagen den 26 april.
För info gå in på www.stallsmedby.blogspot.com,
där bl.a. startlistor kommer läggas upp dagen innan.
Hoppklasserna kostar 60 kr och betalas på plats.
Detta är ett tränings tillfälle för alla, så passa på, kom och hoppa en bana!
Grönt kort eller licens krävs ej.
Omstart erbjuds till de som inte gått felfritt i clear rounderna.
All ridning sker på egen risk.
Tävlingsbana sand 23x60 m, Framhopp paddex 20x60 m.
Servering finnes med hamb, korv, kaffe, godis mm.

PRELIMINÄRT PROGRAM
Första start Tisd 1 maj kl 10.00

Clear round från 20 cm och uppåt, valfri höjd.

Därefter:
Klass 1 LD minus 10cm Ponny (A=40, B=50, C=60, D=70)
Klass 2 0,80m Häst
Klass 3 LD (Derby klass) Ponny (A=50, B=60, C=70, D=80)
Klass 4 0,90m(Derby klass) Häst

Klass 1-4 har bedömningen A:0/A:0
(Derby klassen: då hoppar man en vanlig bana i paddocken + några lägre natur hinder inne på gräsbana (bank, pulvermangrav etc.))


Välkomna önskar vi på Stall Smedby!


Hoppning 26 April

Idag har det varit hoppning hela dagen. Jag och Viran bestämde oss för att bygga upp lite hinder och hoppa lite idag. Banan var ju dyngsur, men det var bara bra träning tyckte vi ;P
Först hoppade Viran sin lilla bebishäst och det gick ju jättebra.
Sedan var det dax för Elvi och mig. Det gick jättebra, fick en bra känsla och hon hoppade bra trotts blötheten på banan. Vi red först fram på den andra banan för att slippa rida i vatten hela tiden.
Sist så hoppade jag Minor och det gick bra det med, fick en bra känsla inför tisdag. 
 




Tackar Julia och Viran för hjälpen :)



25 April

Som jag skrev igår så trodde jag att hästlicensen skulle godkännas idag. Vem hade rätt?! Jo, självklart så godkändes den idag kl 11. Väldigt irriterande, men det är bara att betala efteranmälningsavgiften och se glad ut :) Jaja, men nu har jag ju licenser för hela året så nu är det bara att anmäla på till tävlingar!

Idag så har jag haft specialidrott som varje onsdag, fick hoppa Hamlet och det gick super!

Sen när jag skulle åka ut till stallet så regnade det och så har det regnat fram tills nu. Elvi och jag tog oss en regning skogstur, men det gick jättebra trotts regnet.
Nu ska jag faktiskt ta och gå och lägga mig, jag är ledig imorn så jag kan sova hur länge jag vill. Jag tvivlar på att jag kommer sova länge, men det är skönt att veta att man får om man vill. 
 

24 April

Nu har jag hållt på att fixat med min och Elvi´s licens. Det enda jag väntar på är att Elvi´s ska godkännas, lite jobbigt faktiskt då jag tror den kommer godkännas imorn och anmälningstiden till Finspång gick ut idag...
Menmen, så kan det vara ibland.

Idag så tyckte jag att Elvi skulle få slippa mig på ryggen och att jag skulle röra på fläsket lite. Så jag och Elvi tog oss en lite powerwalk och springtur på 30 minuter. Tror Elvi tyckte att det var lite skumt att jag sprang bredvid, men i slutet så sprang och gick vi på som tusan :) Det var väldigt mysigt måste jag säga, för solen sken och fåglarna kvittra och Elvi var helt underbar som hon brukar.
Här kommer bilder från idag.


22 April

Ja, jag har nu suttit och storgråtit till sista avsnittet av Ponnyakuten. Så underbart bra detta program är! Kommer nog aldrig bli dåligt om jag säger så.

Igår så dressyrtränade jag och Elvi, det gick så bra att vi kunde ha vunnit en Grand prix Dressyr! Haha, nästan ialf. Jag var ganska nedstämd igår, men så fort jag satte mig upp och började rida för Agge så blev jag jätteglad. Vi red skänkelvikningar, öppnor och lite bakdelsvändningar. Gick super! Elvi fick den perfekta formen och orkade bära sig och var helt perfekt!

Idag så stod det hoppträning på schemat. Eftersom det regnat hela denna vecka så var vi tvugna att vara på dressyrbanan, den var lite hård idag tyvärr. Men vi hoppade inte så mycket och Elvi skötte sig bra, det är bara piloten det är lite fel på ibland. Hon är så himla snäll och stället upp på mig fast jag lägger henne i skiten ibland. Vi red lite bågar och olika linjer. Min häst är underbar!
Efter det fick hon sig lite massage och borstning, sedan gick vi ut och betade lite. 
 



Världens vackraste varelse och hon är min!

15 April

Ingen skrivning här på ett tag. Dels har det varit påsk och så har jag varit mycket i stallet. I torsdags så åkte jag till Gävle som hästskötare till 5 hästar tillsammans med en till, vi kom hem nu på kvällen. Hästarna har skött sig jättebra och speciellt två har varit änglar (mina favvisar) Quin CC kom 5:a i en 130, Cleareye CC kom 5:a i sin 1.45 debut igårkväll och Conpri CC kom 10:a idag i sin debut i 1.25. Dom andra två har också skött sig bra :)

NU är jag helt slut och jag ska gå och lägga mig, det har varit 4 långa dagar. Jag ska komma tillbaka till bloggandet imorgon när jag förhoppningsvis är utvilad.

Hoppträning med Div.3 laget

Idag så var det hoppträning på skogslotten för Anita med laget. Det var banhoppning idag. Eftersom jag och Elvi inte är helt igång i hoppningen än så hoppade vi lite lägre och hoppade bara banan en gång (de andra skulle hoppa två gånger) Elvi var skitfin och tyckte det var superroligt!! Även jag var superlycklig. Det var så himla roligt för både mig och Elvi att få komma igång igen.
Men det märks att hon inte har samma kondition och muskler som förr, men dom ska komma tillbaka snart :)
Min moster filmade under träningen så här kommer några filmer :) Tackar min moste så väldans mycket att hon skjutsade oss. 
Min bästa häst! är supernöjd!
 



Långa dagar

Ja, jag har haft fullt upp hela helgen och även måndag och tisdag, även idag kommer bli en längre dag. Så därför är det och kommer vara dålig uppdatering lite till.

RSS 2.0