29 Juli

Ja, det har väl gott bättre än förväntat med höften och allt. Redan igår var jag uppe i sadeln, men då endast skritt och med hårt hållande mot sadeln. Idag var det andra gången uppe i sadeln och då vågade jag mig på att trava och galoppera, men då i lätt sits. Tur att jag har världens snällaste häst!

Idag så bytte vi även plåster för andra gången över stygnen och idag så såg såret riktigt fint ut, det läker som det ska än så länge.
Jag äter ju smärtstillande och antinflamatoriskt och även de starkaste alvedonen och det har hjälpt massor, så det är skönt. Det enda jag saknar nu är att kunna rida ordentligt och att kunna ligga som jag brukar i sängen. 

Yes, en liten uppdatering om läget just nu.
 

Ursäkta för bilden, men jag är bara tvungen att ladda upp den. Så här ser det ut idag.
På torsdag eller fredag ska min moster ta bort stygnen.

Jag ska även någon dag ta med mig kameran och ta lite nya bilder på Elvi :) Hoppas även att jag snart kan rida normalt, så jag kan fjäska för någon och ta lite nya ridbilder.


Stort!

Oj, detta är stort, mycket stort!

RGB blir fanbärare

26 juli 2012

OS 2012 Det blir hoppryttaren, världsettan, Jerringpristagaren, regerande Europamästaren och dubble OS-silvermedaljören Rolf-Göran Bengtsson som bär den svenska flaggan vid invigningen av London-OS i morgon kväll.

 

– Det känns jättekul och hedrande, säger Rolf-Göran Bengtsson till Sportbladet.

SOK:s ordförande Stefan Lindeberg motiverar varför Rolf-Göran Bengtsson får uppdraget:
– Han är rankad etta i världen och visar att ridsport är elitidrott på absoluta toppnivå. Han är en förebild som betyder oerhört mycket för ridsportens utveckling.



http://www.tidningenridsport.se/Tavling/OS-i-London/2012/7/RGB-blir-fanbarare/


24 Juli

Ja, början på mitt sommarlov blev ju inte som jag tänkt mig...
Igår blev jag sparkad av en häst i stallet med båda bakbenen på min höft. Åkte upp till akuten och fick röntga. Röntgen visade att jag hade ett löst benfragment (Typ som en spricka) i bäckenet/höftbenet och jag behövde även sy två stygn på grund av att jag fått en ganska djupt sår på höften av smällen.
Igår kunde jag inte röra benet överhuvudtaget, det gick inte. Det sa stopp. Men idag är det bättre och nu har jag hittat ett bra sätt att ta mig framåt på.

Ridning blir det ju inte på ett tag, känns så j*vla tråkigt då Elvi och jag kommit igång så himla bra och hon är i sin livs form just nu. Men hoppas jag är i sadeln på nolltid!

21 Juli

Nu har Elvi och jag kommit hem till våra hem, efter att ha varit borta i 5 veckor. Det är skönt!
Men det värsta av allt är när man kommer hem är att packa upp allt och få ordning på det precis som det var innan man åkte, men tror jag har lyckats ganska bra.
Men nu när jag kommit hem tänkte jag att jag ska rensa bland alla min ridkläder och bland massa annat skit man har i rummet.

Appropå något helt annat. Igår så dressyrtränade jag och Elvi för Carro igen. Det gick så himla bra. Jag red bra och Elvi var dunderfin! Allt bara klickade. Red igenom LB:3 programmet för Carro också, eftersom jag har som mål att kunna åka ut på en lokal dressyr till hösten. Annars red vi öppna på volt, skänkelvikningar, få hästarna kvicka om benen men samtidigt behålla takten osv. Carro har riktigt bra övningar! Jag gillar att träna för henne och hon är väldigt duktig.
Nu ska det bli roligt att visa Agge vad vi åstadkommit under dessa veckor!

Imorgon blir det upp skapligt för att åka till stallet och fixa o dona, innan man ska hjälpa till att köra in hö. Perfekt för mig att vi kör in vårt eget foder eftersom vi denna sommar ska ha 3 dagars skördepraktik i skolan.

Ska försöka ta lite nya bilder också, har varit lite dött på den fronten under dessa veckor jag jobbat!
Nej, nu ska jag göra annat!

Ovisad bild från den 13 Juni

19 Juli

Oj så fin min header blev! Snälla Linda var underbar och hjälpte mig ännu en gång! Tack Linda!

Imorn jobbar jag min sista dag, sedan får jag sommarlov! Så underbart, jag ska ta vara på detta lov något enormt mycket. Det är ju trotts allt mitt sista sommarlov.

Idag har jag jobbat från 7 på morgonen till halv 8 nu på kvällen, så med andra ord hade vi lite att fixa idag.
Jag har även dressyrtränat en utav hästarna på jobbet och det gick jättebra! Hon blev jättefin efter en stund av kämpade och i slutet så bärde hon sig själv och jag kunde sitta och koncentrera mig på min sits. Riktigt nyttigt att få göra det ibland.
Imorgon så ska Elvi få dressyrträna!

I tisdags så var Linda Söderberg-Fång ute hos Elvi och hon var supernöjd med hur hon såg ut just nu. Så himla skönt att höra att man är på rätt spår och kan fortsätta med det man gör! Hon sa att hon var väldigt fin!

Nej, nu ska jag ta mitt vardagliga kvällste och sedan gå ner och fodra :)

En ovisad bild från den 13 Juni.



Bloggtävling




http://warnmarks.se/?p=5621


14 Juli Jobbhelg

Jag jobbar helg denna helg, men det är lugnt. Inte så speciellt mycket att göra.
Just nu lagar jag mat, lagade även lunch förut. Lunchen blev riktigt god, kolla in detta:
Detta är en korvgryta jag gjorde förut och den blev faktikst supergod!


Just nu lagar jag pizzan jag gjorde för någon vecka sedan, får se om jag lyckas denna gång också :)

Idag så har jag och Elvi varit ute och "konditionstränat" Det finns en grässlinga här som är hyffsat lång och den har vi travat och galloperat fram och tillbaka på. Hon var duktig! Tågspåret går ju precis bredvid denna slinga och idag lyckades det komma ett tåg när vi galopperade så Elvi fick lite panik, men höll sig ändå i skinnet. Stolt matte!

Vädret är ju inget att hurra för, regnar varje dag, mer eller mindre. Just nu regnar det en hel del ute.


Vissa dagar får Elvi lite spännande grannar i hagen. Det är lite speciellt att äta bredvid kor, det gör man ju liksom inte varje dag. 


Det som återstår av dagen är att ta in alla hästarna senare i em och sedan kvällsfodra ikväll. 
Ha en trevlig lördag!
 

12 Juli

Nu är jag hemma igen, kom hem i tisdagskväll med tåget. Så nu är det tillbaks till vardagen igen.

Detta är allt som jag kom hem med från Falsterbo, blev ju lite mer shopping sista dagen vilket jag inte räknat med. Men allt jag köpte var bara behövligt och nu behöver jag inte handla mer förens nästa år :)


*Två par ridbyxor. Ett par var helskodda och ett par var oskodda. Båda två är märket horse life.
*Tre tröjor. Alla tre från Jacson.
*Två på strumpor. Kingsland.
*En KRAFT påse.
*Morotsgodis från KRAFT.
Jag är supernöjd med allt och det ska bli roligt att få använda det :)

OJ! Nu åskar det som tusan är ute på jobbet, regnar gör det också. Himlen öppnade sig. Den svenska sommaren...


Fynd!

Idag har jag fyndat två piké tröjor och en bomullströja för endast 150 kr!
Snacka om att jag är nöjd med det fyndet!

9 Juli

Här kommer mina nya ridbyxor jag köpte i lördags för 200 kr. Ett par Horse Life, en ficka är det bak och jag tycker de vita sömmarna är väldigt snygga. Så jag är nöjd, idag ska jag se om jag hittar ngt mer fynd för en billig peng.


Igår var det officiell invigning av Falsterbo och då var ju Tobbe Larsson här och hade en liten uppvisning.

Här är Tobbe med sin häst Nicke.

I lördags så spenderades hela dagen på att titta på Allerto Tour of Amateurs och 7:åringarna.
Då såg det ut såhär


Idag vet jag inte hur dagen ser ut, hade hoppats på att få gå ner till stranden, men nu har det mulnat på. Så kanske blir att gå till tävlingsplatsen direkt.

Final!

Quin CC var nolla även idag efter en skitsnygg runda och hon är nu klar till 7:års finalen på söndag!! Helt otroligt! Hon är i sin allra bästa form just nu och är sjukt fin! Så himla roligt, nu är det bara att hålla alla tummar på söndag, så att det kan hålla i sig och gå hela vägen fram till en värdig seger för både ryttare och häst.

Imorn hoppas vi på bra väder som det var idag, så man kan åka ner till stranden och få sola lite. Idag har jag bränt mig som tusani ansiktet och ni vill inte veta vad det är för färg.

God natt!

Falsterbo dag 2

Andra dagen här nere i Falsterbo! Igår var vi på tävlingsområdet hela dagen och gick och tittade på mässan och tävlingarna. Quin gick ju första kvalet igår (7:åringarna) och hon var nolla, hur bra som helst! En väldigt bra början. Idag är andra kvalet, så nu håller vi tummarna. Igår gick kvalet i 1.35 och idag går det i 1.40

Igår köpte jag mig ett par ridbyxor för 200 Kr, helt otroligt pris enligt mig! Så nu har jag shoppat färdigt, kanske att det slinker med ett par ridstrumpor eller något mindre, men bara kanske.

Som sagt, idag börjar tävlingarna kl 9 och då ska vi vara på plats, det börjar med det andra kvalet till de internationella klasserna, sedan är det "amatörerna" och sedan är det andra kvalet för 7:åringarna. Emellan det är det officiell invigning.


Detta är Quin och bilden är tagen från förra året här nere i Falsterbo!

Jag ska ta kort på mina nya ridbyxor också och lägga upp.

(Bild från förra året)

Påväg

Nu sitter jag i lastbilen påväg mot Falsterbo! Kommer som sagt stanna tills på tisdag. Så det blir fyra dagar jag blir borta.

2 Juli

Är nu inne på min tredje jobbvecka, det är väl tre veckor kvar. Så alltså har halva tiden gått.

Idag fick Elvi tömköras och det gick väldigt bra! 
Min häst har blivit så stark nu att hon klarar av att galoppera på tömmen!! Jag har aldrig gjort det med henne förut varken i longering eller tömkörining och detta på grund av att hon inte varit tillräckligt stark och då har jag tyckt att det är onödig slitning på ben osv. att ens försöka.
Men nu när jag tömkörde för någon vecka sen så fattar hon galopp självmant och galopperar samlat!! Hur otroligt är inte det? Så nu när jag tömkör så kan hon få galoppera också, det är så himla bra att vi kan göra det nu. Nu kan vi ta muskeluppbyggnaden tíll en helt annan nivå! 
Detta betyder ju också att vi är på rätt väg.

Något annat roligt är ju att vi fick finbesök på jobbet idag av bästa Zandra och Linda, var underbart att få se dom två igen!

Nej, nu ska jag ta och gå ner och fodra hästarna och sedan ska jag sussa sängen. Imorgon är det full rulle med många hästar som ska skos/verkas.



Update

Länge sen sist nu, men har haft fullt upp. Just nu jobbar jag och har inte haft tid.
Jag bor ju här ute och har med mig Elvi hit till jobbet, så har inte varit hemma på två veckor nu.  I början var det ganska tufft, längtade hem och ville tillbaka till Smedby, men det blev bättre med tiden. Nu går det bra. Jag har nu insett att jag inte är ett dugg redo att sluta skolan och flytta hemmifrån! Jag vill vara barn ett litet tag till.
Så detta sista år i skolan ska jag ta vara på!

På fredag åker jag och Karin (andra tjejen jag jobbar med) Ner till Falsterbo :D och kommer hem på tisdagen. Ska bli så otroligt roligt att få åka ner iår med! trodde det var kört där ett tag, att jag skulle få vänta tills nästa år. Men icke.
Vi åker ner med lastbilen på fredag och får åka tåg hem på tisdag. Hoppas på bra väder dom dagar vi är där nere.

Den 17/6 var ju jag och Elvi och tävlade i Rappestad, underbara Elvira skjutsade oss dit (min tredje mamma) Det hade ösregnat heela natten och ända in på morgonen, banan låg under vatten. I 90 klassen kom jag inte till ridning och la Elvi i skiten hur mycket som helst och underbar som hon är hoppar hon i alla lägen. Det blev tyvärr ett pet. I 1 meter så kunde det inte gått bättre, Elvi var så jäävla fin så ni anar inte! Jag var fruktansvärt nervös och framhoppningen gick inte alls bra, men när vi fick startsignal så tänkte jag; nä nu jävlar Elvi, detta klarar vi! Så fick upp en jättebra galopp och Elvi flög över hindrena! Hon hoppade så sjukt fina språng och vågade sträcka på sig över oxrarna utan att spänna sig. På det sista hindret hoppade hon mig ur sadeln. Tyvärr så blev det ett retligt litet skit pet på det 5:e hindret på grund av att jag red en dålig väg, så Elvi hann inte upp med benen. Men om jag säger så här, vi hade lika gärna kunnat vara nolla, så litet pet var det.

Under sommaren nu så ska det läggas ner mycket tid på kondition och styrka, så nu är det lugnt på hoppfronten för Elvi´s och min del :)

Oj, blev en lång text, men så kan det gå när inte haspen är på!

Min vackra häst!

RSS 2.0