Femte och sista dagen på praktiken

Idag var det sista praktikdagen på distriktveterinärerna. Jag var kvar inne på station idag och det var mest hundar idag. Lite hankastreringar och ta bort tandsten osv. Jag fick vara med och titta på på allt, det var väldigt intressant. Sedan fick jag gå ut med hundarna när dom började vakna upp.
Jag har haft en jättebra vecka och fått vart med på massor av olika saker. Så jätteroligt att dom ville ta emot mig, har blivit väldigt bra behandlad utav dom :)

Elvi och jag red ut med Malin och Asmina idag. Det var jättemysigt och det blev en lite längre runda idag, så Elvi blev lite trött i slutet. Hennes kondition är ju inte på topp just nu, men den börjar komma tillbaka lite smått :) Bästa hästen då! 

Vi får se vad det blir för väder imorn, hört ryktas om att det ska bli snöstorm... :( Men om det blir huffsat fint väder ska jag nog ta med mig kameran till stallet och fota lite.
 

Tredje + fjärde dagen på praktiken

Igår blev det inget skriveri på grund av att mitt internet la av och jag orkade inte gå upp och fixa det. Men jag måste ändå säga att jag varit duktig med att skriva de senaste dagarna.

I onsdags på praktiken så var jag ju inne på stationen och var med på smådjuren. Det var två han katter som skulle kastreras, en hund som skulle ta bort tandsten, 4 valpar som skulle chippas och vacc och en hund som hade skorvlig hud, det kom även in en på drop in.
Det var väldigt intressant att få vara med på allt detta, fick verkligen vara med på allt och titta vad dom gjorde osv.

Idag
på praktiken var jag med och åkte hela dagen. Vi var först på en ko som hade världens böld på bakbenet, den tog vi hål på och det sprutade ut var (detta utan att överdriva) Sedan var vi på en tacka som hade lammat för några dagar sedan och den mådde inget bra. Hon hade tydligen fått kallbrand i juvret, tyvärr var hon så dålig att hon inte gick att rädda så vi fick ta avliva henne. Väldigt tråkigt.
Sedan fick jag följa med en annan veterinär till en grisfarm (eller va det heter) det stank som sjutsingen, men man vande sig efter ett tag. Intressant att få se grisar också. Suggorna är ju för tusan huuuur stora som helst!! Helt sjukt.

Elvi fick vila i onsdags och idag så red vi på banan och där var hon pigg. Roligt med lite energi i henne :) Det gick bra och vi red i samma tänk som Agge sa att vi skulle på senaste lilla träninge. Elvi var med på noterna och lyssnade, släppte och blev mjuk som jag ville. För att sammanfatta; jag fick igenom det jag ville!

Imorgon vet jag inte hur det blir. Antingen är jag kvar på stationen eller så åker jag med någon ut. Men dom hade en hel del smådjur imorn och det är ju roligt att vara med på det, så det kan luta mot att jag blir kvar på station. Man vet aldrig. Det är ju min sista dag också.

Ett säkert vårtecken!

Andra dagen på praktiken

Ja, det får bli dessa rubriker tror jag under denna vecka då jag har praktik på distrikt. 

Idag var det en väldigt lugn dag på stationen. Jag fick börja med att diska instrument från gårdagens kastreringar och sedan följde jag med en annan veterinär idag och vi åkte på två "fall", en med kalvförlamning och en med juverinflamation. Fick hjälpa till med en del grejer och veterinären jag var med förklarade bra osv. Efter att vi var klara med detta så var det bara att åka tillbaka till stationen och äta lunch.
Jag diskade lite mer operationsinstrument när den andra veterinären kom tillbaka efter hennes fall. 
Jag fick kolla på lite odlingar idag och det var väldigt intressant att få se hur det såg ut och imorgon så ska vi kolla på några prover vi tog idag. Jag fick sluta vid 14. 

Elvi  och jag tog oss en tur i skogen idag på ca. 1 timme. Väldigt mysigt och så var det varmt och skönt på det också.

Ska nu försöka lägga mig och sova och så ser jag fram emot morgondagen, då jag ska vara kvar på stationen och vara med på smådjur. Ska bli intressant! Denna bild får passa till morgondagens göra :)

 
 

Första dagen på praktiken

Intressant dag, men lång. Åkte ut vid halv 10 och kom tillbaka till stationen igen vid kvart i 6 och då hade jag varit utan mat från kl 7 på morg, åt min lunch kl halv 8 i stallet. Men som sagt, en intressant dag.

Har varit med på kalvkastreringar, har mjölkat två kor, träffat fyra dagar gammla lamm, en dag gammal kalv osv. Väldigt söta små bebisar, ibland skulle man önska att dom var så söta hela livet :)

Elvi och jag tog oss en barbacka tur på banan, gick bra. Hon kändes fräsch. Red det som vi tränade på med Agge i söndags.

Nu ska jag lägga mig i sängen och försöka sova så jag är pigg till imorn.


25 Mars

Dagen har gått snabbt, nästan för snabbt.
Det blev ändring på hoppträningen, så jag och Trissan hoppade halv 12 istället. Eftersom både hon och jag red unghästar så blev det perfekt.
Vi hoppade lite kombinationer och hinder på volt, alltså lite allt möjligt. Minor var superduper duktig, han hoppade mig ur sadeln många gånger! Det slutade med att vi hoppade en bana där hinderna låg på 70-75 cm, varav en oxer låg på hela 80 cm!! Jag vet att höjden inte har någon betydelse, men det är så himla roligt att känna en sådan stor skillnad på honom. Jag är väldigt nöjd med dagens hoppträning.

Elvi och jag tog oss en tur i skogen som planerat, det var jättemysigt. Elvi var pigg och glad.

Nu ikväll så såg jag på Ponnyakuten som alltid och det är ju världens bästa program! Kan nog aldrig bli dåligt. 
Imorgon så är det första dagen på praktiken. Spännande!
Bjuder på två bilder från idag.
  
Njuter i solen :)

Från vår uteritt idag :)

Denna bild är från förra hoppträningen med Minor och det är Frida som tagit bilden.

Detta är alltså Minor som jag hoppar en gång i veckan åt Kristina i stallet :) Bilden är från förra veckans hoppträning.
Ska se om jag kanske kan få någon att filma oss någon gång så att jag kan få se hur det verkligen ser ut :)

Ändring av tid

Inatt skulle man ställa om klockan 1 timme framåt. Så idag fick man sova en timma mindre (om jag kan räkna rätt)
Nu sitter jag och tittar på Ronja Rövardotter, älskar alla Astrid Lindgrens filmer.
Idag som sagt blir det en skogstur med Elvi och hoppträning med Minor. Tur med vädrewt har vi ännu en dag, strålande sol och jag hoppas på lite värme också.

Ha en bra dag.

Heldag i stallet

Som rubriken lyder, det blev hela 12 timmar i stallet idag. Va i stallet kl 7 imorse och fodrade alla hästarna och sedan släppte ut dom vid 8, jag åkte hem kl 19 nu på kvällen.
Vid kvart i tio åkte jag med min kusin och hennes ponny till vfr för en pay and jump. Hon hoppade två st 80 cm. Och det gick superbra i båda klasserna.
Vi kom tillbaka vid tjugo i tre och då var det bara att skynda med att hämta Elvi och sedan så skulle vi få hjälp på banan av bästa dressyrtränaren Agge! Så det blev en kvart dressyrträning och det gick superbra, jag och Elvi behövde verkligen den hjälp vi fick av Agge idag. Så nu har vi fått lite små tips osv.

Nu är "lilla" jag trött och ska nu lägga mig i sängen och titta på någon film eller nått. Sedan ska det sovas. Imorgon så blir det skogen för Elvi och mig och sedan vid halv 3 så ska jag hoppträna Minor.
Här kommer lite bilder från dagens Pay and jump på vfr. (Hanna, Jennie och Julia, det är bara att ta bilderna)

Julia och Alban:
  




Hanna och Philis:





Jennie och Tonic:



Bilder från den senaste månaden



Hihi, denna bild är lite rolig. Det är Julias hund theo som blir tvångshållen för vi ville ha med honom på bild. Vi tänkte att detta skulle bli ett nytt omslag på typ Hööks katalogen ;)


Elvi fick ett nytt täcke häromveckan och vi insåg senare att vi matchar.

Trött kissemisse.

Trött hund.

Elviras mysiga Scilla



Ja, detta är vad jag orkar bjuda på just nu. Kanske kommer en bomb till senare idag :)

23 Mars

N fasligt tag sen jag var här inne känner jag. Men jag har haft fullt upp med skola och stall den senaste månaden.
I skolan har det varit inlämningar och plugg som är tvunget att göras. I stallet så har det varit en hel del känslor då Elvi inte har varit helt fräsch.

Till Elvi då, hon har varit konstig och inte kännts helt fräsch. Inte halt, men kännts allmänt konstig, knackig när man ridit osv. Så jag tog ut Linda Söderberg-Fång för en vecka sedan och det var nog det bästa jag gjort kan jag säga. Hon var helt suverän. Allt jag kände när jag red, sa Linda. Elvi satt fast i båda bogarna, ländryggen och halsen. Linda knäckte loss henne och så fick jag lite massageövningar jag kunde göra innan och efter ridning.
Så nu håller jag på att jogga igång Elvi igen.

Jag är på jakt efter en ny hoppsadel, så om någon har någon eller känner någon som ska sälja en bra begagnad hoppsadel så finns lilla jag!

I skolan så har det precis blivit lugnt. Jag har klarat tappsko-kompetensen och jag kan numera slå på tappskor! Är superglad! Ngt som är ännu bättre är att hela min bästa klass klarade detta! 
Jag har nu två veckors praktik framför mig att se fram emot. v13 ska jag vara hos distriktveterinärerna i norrköping och v14 så ska jag gå med 3 olika ridlärare på Hageby ridskola :) Kommer bli superbra tror jag.

Idag är jag ledig och det är så skönt att få stressa ner lite efter dessa intensiva veckor. Morgonen har bestått av städning av mitt rum och det behövdes kan jag motvilligt säga. Jag skäms över att jag har bott såhär i flera veckor. Men nu är det fräscht och nystädat. 

Jag har lite bilder som jag inte har laddat upp och dom kommer i ett annat inlägg, men jag bjuder på ett smakprov. 
 
  

RSS 2.0