Lördag 31 December 2011

Allra sista dagen på 2011 och snart är detta år förbi.. Fort har det gått, det kan ju ingen ha gått miste om.

Idag så har Elvi och jag tagit en nyårstur ute i skogen och detta tillsammans med Lollo. det var mysigt med det fina vädret, men lite kyligt om fötterna bara.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva såhär sista dagen på året, men egentligen är ju denna dag som alla andra dagar...
Men jag hoppas ni kommer få en bra sista dag på året och så hörs vi nästa år!
Gott nytt år önskar jag och Elvi



tidig morgon

Sitter i stallet efter att ha fodrat och bytt täcken på hästarna. Är lite smått trött eftersom jag gick upp 5. Det blåser skapligt mycket ute idag. Dom har gått ut med en klass 1 varning idag.. Det är kolsvart ute och klockan är tjugo i 8. Men det är bara att bita ihop, det är ju nu det går mot ljusare tider.

27 December

Sol, blåst och 10 grader. Ja, det är vädret tisdagen den 27 december 2011.

Igår blev det ett pass på banan för Elvi och mig, märktes att det var ett tag sedan. Men i slutet blev hon riktigt fin! Satte öppnorna i galoppen riktigt bra, i traven var dom lite sissodär men var ändå ok. Både hon och jag var trötte efter det passet, men det var skönt att ha ridit igenom henne för vem vet när det fryser på igen. 

Idag så red vi ut i skogen, var lite vår i luften kändes det som. jättekonstig känsla att ha i kroppen. Det var mysigt och på en väg så kunde vi galoppera och Elvi var så himla duktig, hon kunde ha vänster galopp och vara samlad hela tiden. Stolt hästägare! Det är så otroligt roligt att känna att allt man gör ger resultat. 

Imorgon vet jag inte vad det blir för något. Jag hoppas att det kan torka upp på vår andra bana så man kanske kan hoppa lite innan helgen. Får se hur det ser ut där imorgon. 

Nej, nu ska jag göra annat. 


 


26 December

Nu är julen slut och nu är det ett år kvar till nästa.

Igår så red jag och Elvi ut och på vissa vägar var det riktigt bra underlag så då kunde vi trava och galoppera ganska mycket. Det var roligt att kunna göra det och Elvi var glad, hade öronen framåt hela tiden.

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, blir nog banan antagligen. Jobba på det vi gör på dressyrträningarna. 
Man får ju passa på att rida ute i ksogen och på banan mycket nu innan det fryser på igen. 
   


Julklappar

Jag fick massa bra julklappar igår. Är superduper nöjd!

  • Två par ridbyxor från back2back
  • Två "bas"linnen svart och vitt
  • Stallboken 2012
  • En bok
  • Showergel 3 st
  • 4 par ridstrumpor
  • Mjukisbyxor
  • Halsduk
  • 4 st filmer (Hp 1&2 och sista. Sedan Dag-otto)
  • Pengar
  • Presentkort på granngården
  • Presentkort på hööks
  • En ljuslykta + ett doftljus
  • En fotoram typ, kommer bild på det
  • Choklad
  • En bok till

Aa, det var nog allt. Är jättenöjd och allt kommer komma till användning kan jag lova :)






Julaftonsmorgonen i bilder





Dom som blev kvar.... ;)

 


24 December

Nu är det julafton, vilket inte alls känns. Det ligger ingen snö på backen, för den har regnat bort.. Men strax blir det ut till stallet! God jul på er!

23December

Dagen innan julafton börjar sakta men säkert ta slut. Inte långt kvar till julafton. Jag har ingen,julkänsla för fem öre... Tråkigt men sant. Ikväll ska ska jag spendera tid med bästa Elvira. Vi ska äta gott och titta på film. Imorgonbitti ska vi åka ut till stallet tillsammans och då är det den årliga grötfrukosten, julklappsbyte och uteritt. Igår så fick Elvi springa av sig ordentligt och hon tyckte det var så himla kul! Vi red till ett fält och vi hade Elvira som sällskap. Idag så blev det först ett skrittur ute och sedan gick vi in på banan och travade lite där. Nej, nu ska jag fixa iordning mig inför att bli upphämtad av Elvira.

Bloggning från mobil

Nu ska vi se om det funkar att blogga från mobilen. Min kusin på 12 år gav mig ett tips. Så nu är det upp till bevis :)

20 December

Nu var det ett tag sedan, men min dator har gått och blivit lite seg av sig och då är det inte roligt att sitta och traggla med den. Vet nämligen inte om det går att blogga ifrån min Experia arc heller, men kanske är värt att kolla upp.

Idag är det 4 dagar kvar till julafton. Helt otroligt! Och det är bara en dag kvar i skolan, för på torsdag slutar vi.
Skönt att få åka ut och rida när det är ljust. På lovet hade jag tänkt att rida över till ridhuset och hoppa lite.
Nu ligger det lite snö här i norrköping, så i måndags åkte broddarna på igen.

Idag
så var vi ute i skogen i mörkret, eller ska man säga ljuset nu när snön ligger på marken. Mysigt var det ialf, Elvi var pigg och glad, så jag tror nog med hon tyckte det var helt ok. Men det blir ju bara skritt nu när det är så hårt och halt. Ska försöka rida till ett fält imorn eller på torsdag så vi kanske kan få in lite trav och galopp också.
På lovet ska även kameran med massa så jag får lite nya bilder :) 

Nej, nu ska jag gå en powerwalk innan det blir för sent och imorn är det hopptävling mot skolans 3:or som vi 2:or har fixat alldeles själva :)

 


13 December Lucia

Idag så gick jag upp lite extra tidigt för att titta på Luciafirande på tv. Det har börjat bli lite av en tradition för mig att göra det på morgonen. Tycket det är mysigt. Vi fick även ett litet Luciatåg av våra lärare idag på skolan.

Idag så blev det att skritta ut en sväng tillsammans med Elvira och hennes friskförklarade häst och sedan så gick jag och Elvi in på banan och travade lite där.

Skolfotot kom idag och fy så man ser ut! Samma sak varje år, man bli aldrig nöjd ;) Haha, men tur att jag gillar min klass ialf, även om jag ser ut som ja....


Min bästa klass!


9 December

Regnar gör det idag, nästan alla is har försvunnit. Hoopas bara att snön kommer när det torkat upp.

Idag fick Elvi snösulor och fyra broddhål, lagom till geggan ;) Idag så skrittjobbade vi lite på banan, det blåste som tusan så blev bara i 10-15 min vi var ute. 

KOmmer ni ihåg den här?
 

Den ser ut såhär nu!


Snacka om stor! Luktar gott gör den ialf :)


6 December 2011

Det börjar bli fruset nu. Hårt och halt på vägar, usch för det!

Idag så skrittade jag och Elvi ut i skogen i 1 timma, tillsammans med Lollo. Kallt efter ett tag, men faktiskt ganska mysigt trotts halheten på vägarna. 
Igår fick jag hem dessa böcker och det ska bli roligt att få testa på de olika övningarna som finns i dom. Såg några som jag fastnade för.
 


5 December. Första snön

Ja, idag kom den första snön för iår till norrköping. Inte mycket, men på vissa ställen så ligger den kvar som ett tunt täcke. 

Idag så åkte jag till stallet lite senare och var inte där så jättelänge. Blev ett kort pass på banan barbacka. Elvi skötte sig bra och hon hade ett jättebra steg idag. Bara kände hur hon jobbade med ryggen! 
Om vi ändå pratar om snön så kommer hovslagaren på fredag och då blir det snösulor! Så då slipper man vara orolig för att hon ska bryta benen när styltorna slår till. 
Så jag hoppas snön kan hålla sig borta till i helgen ialf.

 

Dressyrträning 4 December

Idag var det dressyrträning som stod på schemat. Det gick bra och Elvi var superfin, hon har blivit starkare och kan samla sig mer nu.
Har inte så stor skrivlust idag, så här kommer bilder från idag som min kusin har tagit!






3 December

Lördag den 3 december, dagen innan 2:a advent och det regnar! Mig stör det faktiskt inte så värst mycket. Jag skulle kunna ha en grön jul iår.

Idag var jag och Elvi ute i skogen nästan 1 ½ timma tror jag. Mysigt var det, lite blåsigt. Elvi fick galoppera på två gånger och sträcka ut sig och hon tyckte det var så roligt! Måste passa på innan det fryser på.
Imorgon är det dressyrträning som gäller. ser jag fram emot. 

Nu sitter jag nergosad i min nya mysdress :) Så nu ska jag ta riktig lördag.
 


1 December

Nu har vi gått in i en ny månad!

Idag har det varit ännu en bra dag. Idag så red jag och Elvi ett litet dressyrpass på banan och det gick så himla bra! Hon var jättesamarbetsvillig och jobbade på jättemycket. Hade ett bra tramp och var sådär lagom framåt. Jobbade lite på det vi gjorde på dressyrträningen förra helgen.
Det är tack vare Agge som jag verkligen känner att det är kul att sätta mig sådär på banan och jobba med Elvi och samtidigt tycka att det är roligt! Tror Elvi kände det också.
Så på söndag ser vi fram emot en ny dressyrträning.

Nu ska jag sätta mig och läsa denna tidning som jag fick hem i brevlådan idag.


RSS 2.0