30 Oktober. Borta....

Inatt ska man ställa om sina klockor man har i sin ägo. Men nu kommer det bli mörkare på efm-dagarna, vilket inte är så populärt från min sida och jag tror nog inte att jag är ensam om den saken.

Imorgon är det hoppträning för Kicki igen :) Ska bli roligt.
Imorn flyttar jag även in hos Lotta för en vecka. Hon är nämligen och ska bila till Madrid och hälsa på Trissan <3
Så jag ska bo hos henne i en vecka. Så det kommer nog inte bli så mycket skrivande här då, men något inlägg ska jag allt få till.

Nu är det Haloween också, ska ni hitta på något?
själv är jag livrädd med allt som har med skräck och mörker att göra, så jag håller mig helst borta från allt sånt. Haha.
Men ha en fortsatt trevlig helg, hoppas jag kan få till en filmning av träningen imorn :)


Rosabandet galan

Nu pågår rosabandet galan på tv 3!


27 Oktober. Ridning i regnet....

Ja, idag har det regnat hela efm + kvällen. Inte roligt, hatar regnet just nu, spec när det ska regna när man ska ut och rida.
Men jag och Elvi trottsade vädret och körde ialf. det blev en tur i paddocken, och det kunde f*n inte gått bättre. Hon var så himla fin och hon bara gick där. Hon lyssnade på allt jag gjorde och hon kämpade på som bara den, traven var helt gudomlig idag!
Men en sak vi måste träna på, det är våra halvhalter. Ibland så lyssnar hon får mycket på dom, och ibland är det jag som gör dom för "stora" eller vad man ska säga. så det är något att träna vidare på :)
Men idag så gick allt kalasbra!
Både Elvi och jag var glada efter passet.

Måste verkligen ha lite nya bilder, detta går ju inte längre, att bara ha massa gamla bilder. Hehe. Kanske ska be ngn fota lite på lovet kanske?
Undra vem som är snäll och kan tänka sig göra det? det brukar sluta med att det blir Linnea. Haha. Men jag får se, det är ett projekt jag ska ta mig ann på lovet.
* Måste skaffa lite nya bilder på Elvi och mig.
Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska jag glo på Grey´s :D Favvo programmet.



26 Oktober

DÅLIGT!!!! Dåligt med skrivande av mig, jag är verkligen besviken på mig själv. Jag vill ju skriva, men jag orkar liksom inte, eller jag är lat- sååå, nu sa jag det. Haha.
Men jag tror mycket ligger i att jag skulle vilja ha en ny och fräschare design. Jag kanske kan tigga till mig en av någon, eller vad tror ni?
Eller så får jag helt enkelt lära mig, men det kommer nog inte gå så bra.

Okej, jag ska summera helgen då:
Lördag + söndag jobbade jag heldag, så Elvi fick vila, jag var där och mockade, gjorde mat och borstade på henne, men jag tror nog hon tyckte det var skönt med lite vila.

I måndags och idag så har hon fått gått i skogen och det har uppskattats massa ska jag säga, hon har varit helt galen. Hon har tyckt att det har varit roligt och hon har bara haft öronen framåt och varit jättepigg. Lite kan ligga i att det börjar bli kallt nu också, då brukar Elvi bli lite galen.

Fy, nu börjar det bli kallt som satan! Det gillas inte än. Kylan ska komma i december, detsamma gäller snön. INTE NU i OKTOBER!
Så var det inte vara, det är inte normalt.
Nu ska jag inte klaga på det vackra Sverige vädret. Men nu ska jag duscha och sedan ska jag säga hej till kudden min.
Ha det så bra!


Måste bli bättre på att ta nya bilder!


Hoppträning

Japp, idag var det hoppträning.
Är väldigt nöjd med den :)
Vi har inte hoppat sen vi tävlade på Lilla Hageby sist, så det var ett bra tag sen. Sen så var det skymning efter ett tag av träningen. Så idag blev det att inte hoppa såg högt, utan vi red mest svängar och att vi skulle hålla ett jämnt och bra tempo och få fina och bra språng. Väldigt bra träning idag!

Började med att galoppera på volt med bommar, bara flyta på. Det gick förvånadsvärt bra med det. Är så glad över det.
Sen så hoppade vi fram på ett hinder på volt också, och det gick också väldigt bra, fick till hennes v. sida väldigt bra kändes det som.
Sen så var det 3 stycken hinder uppdelade på medellinjen, vi skulle rida 3 serpentiner. Det var riktigt roligt att göra det tycker jag.
Sen så körde vi en bana i slutet då. Vilket också gick väldigt bra. Är supernöjd.
Bara det att ibland så tappar Elvi sin galopp vid relaterade avstånd, och då är jag jättedålig på att hinna ta tillbaka henne. Men det är bara att träna på :)

Nu har jag två filmer som Elvira var snäll och filmade. Tänk på att det är en mobilkamera, så det är väldigt mörkt än vad det är egentligen. Haha



Hoppas ni ser lite ialf. Jag gör det, så det borde ni med göra då :)

Trött....

Är sjukt trött, så blir bara ett kortis inlägg idag. Tyvärr ;)
Har varit på praktiken hela dagen lång. Nu har jag fått in alla rutinerna där, nu ska det bara funka när jag är själv också, haha. Men det ska nog gå bra tror jag.

Idag så red jag och Elvi ut en kort sväng i skogen, innan det blev mörkt. Tur hade vi! Vi kom tillbaka till stallet precis innan det blev mörkt.
Det går så fort nu när kvällen kommer, det blir mörkt direkt alltså! Usch!
Men på samma sätt så är det lite mysigt, just det här med att man kan klä på sig mycket kläder och tända ljus och ha ländtäcke när man rider, sadelmuff på sadeln. Men inte när det blir bäcksvart vid 19 tiden.

På torsdag blir det hoppträning, äntligen!
Snart svimmar jag av trötthet. Ha en bra kväll!


14 Oktober

Blev inget "ikväll" Haha, dåligt av mig.
Idag och igår har Elvi och jag tagit två sköna turer i skogen :) Det har varit bra väder båda dagarna också. Men eftersom det är älgjakt ute i skogen nu, så ser man ju ut som en julgran.
Men det har gått så bra så, Elvi har skött sig exemplariskt båda dagarna.
Även hela veckan också!

Imorgon så är det ridskolan med skolan förstås. Sen på efm ska jag ju ut till Elvi som vanligt, får se vad det blir för ridning imorn.
Ska också säga att nu sitter Trissan i Madrid på sin nya arbetsplats i några månader framöver! Är lit avundssjuk över att hon sitter i värmen, men hon kommer få det superduper roligt!
Här hemma är det ju riktigt höstväder! Lite mysigt, men väldigt jobbigt när det ska blåsa värmen ur en.
Nej, nu ska jag sova!
Här kommer en bild över hur Elvi och jag ser ut när vi ska rida i skogen nu.


13 Oktober

Jag sitter just nu i skolan. Ska börja med ett nytt projekt som heter hästen och jag. Så det ska bli intressant att se hur det kommer sluta.

Elvi ha fått gått i paddocken två dagar nu, för att älgjakten har börjat. Usch!
Skriver ett längre inlägg ikväll.

10 Oktober.

Idag har jag varit med Kicki och hjälpt henne när hon har tävlat. Kom hem vid 11 tiden, sen så hjälpte jag henne lite i det stallet hon står och så kollade vi på VM finalen i hoppningen. Riktigt spännande i slutet faktiskt. Dom är så otroligt skickliga vissa ryttare alltså, och hästarna..... Ja, dom ska vi inte tala om.

Sen så skjutsade Kicki ut mig till stallet :) Så fixade jag iordning allt innan hästarna kom in. Skönt att ha det gjort. Sen så blev det en himlans mysig tur i skogen med Elvi idag. Hur mysigt som helst var det!
Hihi, var så lycklig!
Elvi var skitfin dessutom, hon blir bara starkare och starkare när det gäller galoppen och allt annat också för den delen.
Älskade häst!

Imorgon är det praktik heeela långa dagen, ska nämligen vara med från morg.fodring till insläppet, för att jag ska få se alla rutinerna dom har o så. Ska nämligen jobba där snart!
Hoppas ni har haft en bra helg, för det har ialf jag haft!

Bloggtävling hos Sara



Jag är med och tävlar hos http://ussing.blogg.se/


Härligt....

Härligt väder ute! Älskar sånna här höstdagar!

7 Oktober

Det har varit väldigt dåligt med skrivning, men har varken haft tiden eller lusten. Det kommer väl kanske vara så ett tag, men vad vet jag.
Det har inte hänt så värst mycket sen sist, så egentligen så finns det inte så mycket att skriva om. Men jag kan ju slänga in några rader ialf.
Elvi går så bra så :) Har blivit mycket skogen sen tävlingarna. Eller i lördags var det ju hopptävlingen i söndags så gick vi fint på dressyrtävlingen, i måndags skrittades Elvi lite lugnt, i tisdags så vilade hon och i onsdags så var det en lugn tur i skogen som blev av.
Och idag så fick hon gå i skogen också :)
Skönt för henne.
Igår så fick Elvi även nya skor! Så skönt.

Sen så flyter väl allt mest på, skolan går bra, praktiken går jättebra, ridskoledagarna med skolan går bra. Men nu två fredagar ska vi och har varit på Mantorp och kört trav. Så det är jätteroligt verkligen.

Nej, nu ska jag säga hej till sängen. Ska ju upp jättetidigt imorn, ska ju somsagt till Mantorp och vi ska åka ifrån stan vid 7 tiden imornbitti.



Jag och Elvi är med och tävlar

http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=58004&flashparamcontributionid=272010

 

Rösta :D


Bilderna!

Bilderna fick komma i ett till inlägg :)  Så nu kommer dom!






Ja, det var bilderna :) Tackar Fea som tagit hoppbilderna och moster som tagit de andra bilderna och filmat :)

Är superdupernöjd med dagen och med min älskade Elvi!


2 Oktober. Tävling!

Ja, som rubriken lyder! Idag har Elvi och jag tävlat uppe hos Lilla H.
Vi red bara LD klassen (90 cm)  Elvi skulle få latja runt lite och känna att det va roligt och lätt :)
För denna tävlingsterminen och alla årets träningar har gått ut på att komma in i de "höga hinder rutinerna"

Elvi var lugn och fin på framhoppningen, inga problem där inte! Sen när vi ska rida banan så tänder hon till och blir jättepigg! Haha, söta hästen.
Men hon var jättefin verkligen inne på banan, även om det gick lite för fort ibland. Men det är så himla skönt att se och känna när man rider, att hon börjar få med hela sin kropp även om det går fort. Elvi har verkligen gått och blivit jättestark nu! Så himla roligt är det!
Men det slutade med att vi var dubbelnolla och att vi VANN klassen :D 
Skitkul verkligen!
Så nu kommer en film och lite bilder som min moster och Fea har tagit :)


RSS 2.0