30 November 2011

Onsdag idag, veckorna går fort nu.

Idag så har det varit en bra dag! Började dagen med att åka till Hageby och hade specialidrott (hoppning) och idag gick det väldigt bra, bättre än förra gången och det kändes väldigt mycket bättre än förra gången jag hoppade denna häst, så det var roligt att få känna den känslan. Sedan fick vi sluta efter lunch, så då drog jag mig till stallet och idag fick jag rida när det var ljust! 
Red en mysig runda i skogen idag och Elvi var glad och pigg. 

Till helgen skulle jag vilja ta lite nya bilder, men vi får se hur det går med det.
 


29 November

Ja, snart börjar november dra sig mot sitt slut och snart är det december månad.

Idag så har det varit en sådan där vanlig dag i mitt liv. En ganska bra sådan också. vanliga dagar kan vara sköna dom med ibland, det behöver inte alltid hända massa saker hela tiden, dygnet runt. Skolan började halv 9 och fortsatte ända till kl 3. Sedan var det att åka hem direkt och byta om till dom underbara stallkläderna som man längtat efter hela dagen och sedan dra sig utåt stallet. 
Idag blev det en tur i skogen tillsammans med Lollo. Elvi skötte sig bra. Hujedamej vad tråkigt det är att rida när det är mörkt, nu vill jag antingen ha helg eller jullov så man kan få rida medans det är ljust ute..

Det blev ett kortis inlägg idag, men det kan ju vara skönt att inte behöva varken läsa eller skriva så mycket ibland. 
  


Music

Viss musik kan ge mig så mycket känslor. Det verkligen sätter sig i hjärtat och rör om. En del låtar gör mig glad, medans andra får mig att tänka mycket.
Jag tänkte ta några låtar som verkligen ger mig mycket känslor på olika sätt.

Den här låten får mig att bli lugn och avslappnad, samtidigt som den får mig att andas lite konstigt. Svårt att förklara, men vet inte om det är någon som känner igen sig, det kanske bara är jag.

 



Denna låt får mig att bli glad, den får mig att villja sjunga med vart jag än är någonstans (fast jag gör det ju inte överallt) Jag tyckte inte så värst mycket om den i början, men nu är den bland favoriterna.

 



Denna låt är ifrån Breaking Dawn´s soundtrack. Jag gillar att lyssna mycket på soundtrack och speciellt från mina favorit filmer. Just denna låt får mitt hjärta att knyta sig lite. Kanske är det från den scen låten är med i, eller för att texten och melodin är som den är. Men det är nog från båda delar.


Sen gillar jag mycket instrumental musik, alltså att det antingen är endast piano eller en orkester. Men om det är orkester, så ska det vara låtar från filmer. Tillexempel som denna. Denna låt är från Harry Potter och dödsrelikerna del2 och är så otroligt bra. Kan lyssna på den flera gånger om.

 



Det kanske är jag som är konstig, men jag älskar min musiksmak, den må vara blandad. Men känslor får jag för varenda en av dom när jag lyssnar på dom. Känslor som inte går att förklara med ord, man måste uppleva.

Don´t dream your life, Live your dream.

Ja, alla har vi ju våra drömmar och mål här i livet. Men att det ska vara så svårt att uppfylla det man vill. Det är inte så att man vipps, så har man uppfyllt allt man vill göra. Utan det är mycket jobb på vägen.

Där har jag en stor rädsla. Egentligen skulle jag vilja se hur alla mina dagar i hela mitt liv ska se ut redan nu. Så jag kan förbereda mig på vad som komma skall.
Jag har en stor dröm att få jobba med det jag älskar över allt annat och det är hästar. Jag vet inte riktigt exakt vad det är jag vill göra, men någonting är det. Jag har redan nu bestämt mig för att jag ska gå ridinstruktörutbildningen på strömsholm ett år efter studenten, men vad ska jag göra året emellan? Min tanke är ju att jag vill jobba, men vart? Vill jag utomlands, vill jag stanna i Sverige eller vill jag stanna i Norrköping? Men den stora frågan är ju, vart finns det jobb? Man får ju anpassa sig efter jobben.

Sen kommer ett annat problem upp i mitt lilla huvud. Vad händer om jag inte kommer komma in på den utbildning jag vill. Det jag är mest rädd för är att det visar sig att jag är värdelös på det som betyder mest för mig. Det är den värsta tanken jag dras med, att jag kommer misslyckas.

Vad kommer hända sen då? Var kommer jag vara om 5år?

Det skulle vara så enkelt om man visste redan nu om man kommer klara det eller inte, för då skulle man redan nu kunna komma på en plan b. Men nej då, hela livet är som en enda stor klump med lera. En lera som man skulle kunna forma själv om man bara visste hur man gjorde. 
  



Bild från Rhodos.
 


Lite Juligt i rummet



Sakta med säkert börjar julen komma till mitt rum!


Bilder från strömsholms resan

För någon helg sen så åkte min klass till Strömsholm på öppethus. Det var clinic med Jens Fredriksson och Per sandgaard- Markne, rundvandring i stallarna och sedan var vi på en privat rundvandring på slottet. 
Det var jättehäftigt, men strömsholm var så otroligt stort! Men jag har nu bestämt mig för att gå där ett år efter jag tagit studenten. skönt att jag har en liten plan framöver.
  





Nytt

Ja, nu har ännu en gång Linda varit så underbart snäll att ändra min design på bloggen. Detta kanske kommer få upp mitt skrivande igen. Har ju inte varit speciellt intresserad av bloggen på senare tid. Så nu kanske det kan hålla i sig en månad åtminstonde och så får Linda byta design igen ;) Haha, nejvars.
Men jag ska försöka iallafall.

Kan ni tänka er att det är första advent idag?! Det kan då inte jag. Det var ju sommar nyss och vart tog den vägen? Nu på morgonen tände jag min julstjärna och till frukost blev det gröt och prickikorvmacka, detta tillsammans med julmusik.

  

Idag väntas det stall somvanligt, ska hoppträna Minor och Elvi ska få sig en tur i skogen. Det var nämligen dressyrträning igår. Elvi skötte sig superbra och kämpade på väldigt mycket.
Så nu ska jag fixa mig för stall. Kanske kommer upp ett inlägg ikväll också, vem vet. 

 


Veckorna som gått..

Oj, kommer inte ens ihåg när jag skrev sist. Men har haft fullt upp och nu menar jag verkligen fullt upp. Har varit mer borta än hemma tror jag nog.
Vi har varit på Skogslotten och haft basmaskinkörning med skolan. Hur kul som helst, fick köra massa traktor och fyrhjuling. Där var vi i 3 dagar och vi sov där i två nätter. Var där mån-ons lunch. På måndagmorgonen var jag i stallet 05.45 och en halvtimma senare satt jag i sadeln, sedan så fixade jag allt och var klar vid halv 8 och då var det en timma kvar till jag började, perfekt! Haha, det kommer inte hända så speciellt många gånger mer kan jag säga ;) Men det fanns en viss charm med det med.

Elvi och jag jobbar på och hon är pigg och framåt hela tiden. Idag red vi mycket övergångar och hon var duktig, fick kämpa lite med galoppen, men den kommer att bli lättare för henne med tiden och när hon fått tillbaka alla muskler. Tänkte senast idag att det är helt otroligt att jag sitter min min älskade hästs rygg igen, kan inte fatta det. Allt gick så fort och det är för bra för att vara sant! Min bästa vän, vad skulle jag göra utan dig.

I lördags var vi på strömsholm med skolan, det var nämligen öppet hus där. Väldigt häftigt att få åka på det. Det var rundvandring i stallarna och ridhusen och sedan var det info om de olika utbildningarna som dom erbjuder och sedan var det clinic med Jens Fredricsson och Per Sandgaard + lite annat skoj. Det sista vi gjorde innan vi åkte hem var att vi fick en privat rundvandring på Slottet och det var häftigt.
Men nu vet jag ialf vart jag ska gå sen efter mitt jobbår och vad det är jag ska gå!
Ska lägga ut lite bilder från den resan.

Nej, nu ska jag dra mig.


RSS 2.0