5 år

Idag firar jag och Elvi 5 hela år tillsammans som häst och hästägare (Men har ju tagit hand om henne nästan 1 år innan) Det är sjukt vad tiden går fort. Tänk vad vi åstakommit under dessa år, helt underbart att tänka tillbaka på vad vi hunnit med och vad vi ska hinna med i framtiden.
Idag firade vi med att ta första ridturen på 4 månader.
 

Helt underbart att få sitta på MIN häst igen. Det har verkligen fattats mig.

29 Juli

Nu har det gått sådär lång tid igen mellan skrivningarna. Men just nu händer det inte speciellt mycket. Har varit i stallet hela dagarna, nästan. Igår var jag på smultronstället med Familj :) Gott! Från och med igår så sover jag även hos Lotta, sover där tills på söndag. Får även sällskap av Frida och Julia.
Imorgon är det dagen D. Jag ska sitta på Elvi för första gången på ett x antal månder! Det kan verkligen gå hur som helst. Ska be Julia ta lite kort med sin kamera då min fick stanna hemma.
Det är skönt att vara ledig nu, ta igen sig lite efter jobb och skola. Känns knäppt att man har sommarlov!

Den 23 Augusti åker jag till Rhodos en vecka med Mamma, Björn och lillebror :) Ska bli roligt, men fasar redan inför flygningen. Kameran får givetvis följa med, ska bli roligt att få fota utomlands med en bra kamera.
Nej, nu ska jag göra annat :)


Äntligen lite sällskap...

Idag fick Elvi gå ut med två andra ston, Lady och Filly. Dom går i gräshagen som vi har på gården. Elvi tyckte det var skapligt skönt. Hon har sprungit i hagen idag och hon ser så fräsch ut. Tror hon tycker det är skönt att få sträcka på sig i friheten nu. Men det som är så bra är att Lady och Filly är så lugna så dom springer inte när Elvi gör det. Så då tröttnar Elvi tillslut, så det är bra. 
Men nu kommer bilder från dagen!
 







:)

Blir så himla glad av denna låt! (och video)

 


Bilder från igår.

Nu kommer lite bilder från när Elvi fick gå ut i hage för första gången på 3 månader. (med hage menar jag självklart fålla)
Hon var hur cool som helst, tror hon var lite chockad också. För om man bortser från lugnandet så såg hon lite fundersam ut, som om hon trodde att hon drömde. 
 
Står ny-rullad och njuter i solen.

Lugnandet tog ut sin rätt kan jag säga. Hon blev väldigt trött efter ett tag, men sen var hon pigg igen :)


Min underbara!!! Jag blir så himla lycklig så fort jag tittar på henne, eller så fort jag nämner hennes namn!
Så himla söt är hon, knäppte ett kort precis när hon blunda.

Står och tittar lite :`)
(Jag har alltså borstat henne emellan vissa kort)

Ni anar inte alltså.... Hur mycket denna varelse betyder för mig. Hon är allt och mycket mycket mer!
Du är min och kommer alltid att vara det.
Se bara på henne och hon är min!
 


18 Juli

Idag på dagen är det 3 månader sen som vi fick reda på att Elvi hade en hovbensfraktur och idag på "3 månaders dagen" så är hon friskförklarad!!!!
Hur otroligt är det inte?! Elvi kommer imorgon få premiär gå ut i fålla (med lugnande i 3 dagar) sen kommer hon få gå ut i större hage och jag tror att om två veckor kommer jag sätta mig upp på henne och skritta :`) Helt underbart!
Men vi tar en dag i taget. Inte ta ut något i förskott. Men det känns för bra för att vara sant om man säger så. Kan ni tänka er att min underbara häst har stått på box i 3 månaders tid. 
Idag fick hon vara ute på vår gräsplätt utanför stallet och beta i 30 min. Hon var skapligt nöjd kan jag säga. 

Snart min älskling kommer vi få göra det vi älskar mest!
 


15 Juli

Oj, nu såg jag att jag inte hade skrivit om återbesöket som var i måndags. Vi kom därifrån med bra nyheter tycker jag. Elvi har nu fått på sig en vanlig sko och så ska vi tillbaka på måndag igen för en koll så att allt ser bra ut även om hoven nu börjar röra på sig mer. Ringskon har ju låst fast hoven så den inte kunnat röra sig. På måndag får vi beskedet om hon får börja gå ut eller inte :`) Men då med lugnande. Jag blir både glad, rädd och rörd på samma gång av tanken att hon ska få gå i liten hage. Men vi får se vad måndagen säger först.


Hästarna

Här kommer några bilder på hästarna :) Hade tyvärr inte med mig kameran in på tävlingsplatsen när dom hoppade eftersom jag hade fullt upp med dom. Så det fick bli lite bilder på dom i hagen där dom fick förflyttas till resten av veckan.
Cleareye:





Quin:




Calodie:


 

Andra bilder:





Detta köpte jag


(schabrak)

(kraft påsar 3 st)

(JW ridbyxor)


Här kommer hela bilden på Schabraket.

Färgen är lite brunare här pga. ljuset, men det är den färgen det är på första bilden :)
Är jättenöjd med sakerna

Nationshoppningen

Angelica:




Malin:





Peder:




Rolf-Göran:





Nästan det häftigaste på hela veckan var nog att få se Rolf-Göran Bengtsson rida live. Det var så himla magiskt! Många tar det för givet, men jag gör inte det. Jag har aldrig varit på Falsterbo horse show och aldrig varit i skåne. Så detta var riktigt coolt. Att få se stranden, att få vara bakom allt på horse showen, att få fixa i ordning hästar inför tävlingen, att få vara där inne bland utställarna och få kolla på nationshoppningen. Detta är så stort för mig så ni anar inte.
Jag har ialf haft en toppen vecka!
(Bilderna är ifrån nationshoppningen i fredags när Sverige tog en andra plats)




Hemma igen!

Nu är jag hemma från Skåne och Falsterbo. Har varit en otroligt mysig och rolig vecka. Det var nog som jag hade tänkt mig om inte ännu häftigare.
Så det kommer bilder i detta inlägget.
Idag så är det ingen rolig dag, en väldigt sorglig dag. Stallets underbara 30 åring har ftt somna in. Väldigt hastigt. Ägaren, jag och några till från stallet var med när hon fick vandra vidare till de evigt gröna ängarna. Ägaren har haft Davina i 28 år. Du var älskad Davina, vila i frid!

Nu kommer bilderna!



Så här mycket bilar var det (om inte mer) om vägkanterna och överallt.


Det kommer ett till inlägg med bilder på de svenska ryttarna som red nastionshoppningen och så kommer det ett inlägg med bilder på våra hästar. Men här är lite allmäna bilder.


Snart slut.



Imorgon åker vi hem efter 8 dagar i Falsterbo. Det har varit en helt grym vecka. Hur häftigt som helst!
Idag fick jag se Sverige ta hem andra platsen i nationshoppningen, Rolf-Göran Bengtsson satte två starka och grymt bra ridna nollor och det gav Sverige andra platsen! Angelica, Malin och Peder red också riktigt bra! Men Roffa i mitt hjärta alltså, han är min stora gud. Han rider något så otroligt bra.
Imorgon när jag kommer hem (eller på söndag) så kommer alla bilder upp här på bloggen. Internet jag har här är alldeles för långsamt för så många bilder jag tagit.

Ikväll har det ätits god middag ute med Johanna och Carin co. Riktigt god mat.


7 Juli

Oj, skrivningen har hamnat lite bakom denna vecka. Men jag är fortfarande i Falsterbo och kommer åka hem på lördag någon gång.
Ingen av våra 3 hästar har gått till final, hur surt är inte det. Quin var så himla nära i tisdags när andra kvalet reds. Hon hade 4 fel i måndags och om hon gick nolla i tisdags så skulle hon ha en chans till finalplats. Hon fick tyvärr ett nedslag på ett plank. Tisdagens bana reds på den stora gräsbanan. Det var en sån himla häftig känsla att få se fina fina Quin hoppa där, sen så hoppade ju Calodie också samma klass som Quin, men hon var väldigt tung riden i tisdags på gräset. Så det föll lite bommar. 
Cleareye gick sin sista klass i söndags och hon var då nolla och kom på en välförtjänt 7:e plats! I lördags gick det inget bra, föll bommar här med. Men hon är en varannandags häst som vi kallar henne. 
Men alla hästar har varit guld att ha med, dom är snälla och lugna i stallet och är änglar att gå ut och gå med. 

Att inga hästar gick till final betydde det att vi var tvunga att flytta hästarna omgående, så vi åkte till och lämnade dom till en jättefin gård kanske 20 min bort och där står dom nu och äter gräs om dagarna. Men vi är kvar här tills på lördag. Carin kommer köpa dagsbiljetter till oss de dagar vi vill gå in. Igår så var vi på stranden och det var hur fint som helst. Det såg ut som en utomlandsstrand! Tog lite bilder med Johannas kamera som kommer komma upp :) 
Jag brände mig mycket och såg ut som en tomat i ansiktet. Resten av kroppen ömmar idag. Att jag aldrig lär mig. Men skönt var det, somnade även några gånger. 

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, åka till hästarna ska vi ialf göra, tar med mig kameran och tar lite kort på dom. Sen om vi ska gå in och kolla lite på tävlingarna vet vi inte än. Men imorn ska vi göra det! Då är ju de stora klasserna!

 


Falsterbo!

Ja, nu är jag i Falsterbo. Kom igår. Så idag har första hästen gått. Gick tyvärr inte så jättebra, men hon sköter sig jättebra  i stallet och är hur cool som helst.
Idag har det spöregnat mesta delen av dagen, men klarnade upp när Cleareye skulle starta! Nu på kvällskvisten har det åskat och regnat massa, men nu är det lite uppehåll.
Har kommit i ordning mestadels i stallet och har fixat massa idag :) Är riktigt mysigt att pyssla med hästen och i stallet. Ikväll kommer de två resterande hästarna, så då blir det ännu mera pyssel.
Idag kom även Johanna, så då slipper jag sova själv! Vi ska ha det så himla mysigt denna vecka, även om vädret suger.

Elvi har det bra hemma.
Imorgon så går Cleareye igen. På måndag och Tisdag går Calodie och Quin :)

 


RSS 2.0