27 December

Nu är julen slut för detta år :( Det sorgliga är att det inte kändes som julafton i fredags, var det bara jag som tyckte så?
Skulle behövt en vecka till, då hade jag fått in lite mer julaftonskänsla. Haha, men tyvärr kan man ju inte bestämma sånt själv.
Hoppas ni hade en bra jul, jag hade iafl det!

Igår så jobbade jag hela dagen lång. Men den gick fort kan jag säga, jag hade saker att göra hela tiden så det var skönt på ett sätt.
Efter det så åkte jag till Elvi, mockade och gjorde mat bara, pussade lite på henne. Så hon fick vila igår.
Idag så vaknade jag vid halv 12, det var ett tag sen jag gjorde det senast kan jag säga. Skönt var det ialf!
Åkte till stallet vid 2 tiden. Red lite på banan, sen så red jag på vår gräsbana en stund. Elvi var så duktig så! :) Men känner att jag skulle vilja rida en rejält dressyrträning och en rejäl hoppträning! Är så sugen.
Men tyvärr är ju det lite svårt för tillfället. Men jag hoppas att vi ska hoppträna för Kicki snart igen. Känner att det behövs.

Ja, orden tog slut nu. Men jag tänkte ta lite kort på mina fina julklappar imorn ^^ så kommer dom upp här också.

"Glöm ej att leva min vän. Dagen som gick kommer aldrig igen" 



Jul!

Hade en underbar julafton igår :) Jättemysig. Fick jättebra och fina julklappar :) Kommer väl upp ngn bild nån dag framöver. Maten är ju också gudomligt bra, älskar julmat. Vi åkte även pulka en stund på kvällen!

Nu sitter jag och tittar på Astrids Jul :D Underbara film. Hihi, gud vad jag älskar Astrid Lindgrens värk.



Ronja rövardotter är en stor favorit!

Bloggtävling :)



Jag är med och tävlar hos: http://ronda.blogg.se/2010/december/an-ar-inte-julen-slut.html

GOD JUL

God jul på er allihopa önskar jag och Elvi :)
Morgonen började med att jag åkte med Underbara Elvira ut till stallet, där åt vi grötfrukost och hade julklappsbyte. Sen så bar det av på uteritt med alla. Så himla mysigt. Vi var väldigt många som red med iår faktiskt.
Ha en fortsatt trevlig julafton.




23 December 2010

Sitter i mitt rum med granen tänd bredvid mig :) mysigt. Förösker få in en riktig julfeeling, det är ju trots allt julafton imorn!
Haha.
Nu ska jag sätta på musiken också, då är ju allt klappat och klart. Nejvars, det är lite till som fattas. Julklappsinslagning, uppesittarkväll och grötkvällsmat! Ja, då är julkänslan äkta. Dock får jag vänta några timmar innan de sista sakerna träder i kraft. Men det tål jag ;)
Imorn är det julafton. Helt otroligt. Tiden den bara rinner iväg.
Imorn i stallet så blir det grötfrukost och julklappsbyte :) Efter det så blir det en uteritt med alla i stallet!

Idag hade jag utsläpp i stallet, hade turen att jag sov hos Trissan så jag behövde inte gå upp så tidigt. Efter det så tog Elvi och jag en skogtur. Den turen kunde ju faktiskt varit mysigare, snön hade tyngt ner träd så mycket att dom täckte vägarna vi skulle fram på och det var snö överallt. Så vi hade verkligen snö på hela oss. Sjukt!
Elvi var helt galen idag. Pigg som tusan! Så hon fick galoppera av sig idag. Kan inte vara skönt att ha så mycket energi och inte veta vart man ska göra av det :P Haha
Imorn så kommer Elvi få lite julklappar av mig ^^ Tar säkert kort så ni med kan få se.

I tisdags så kom somsagt Trissan hem :D Så igår var det lite tjejkväll hos henne, så jag sov där somsagt. Underbart att ha henne hemma igen!

Hur ska ni fira eran jul?
Min dag börjar ju somsagt med stallet, sen så åker vi till min moster till Kalle Anka och så spenderar vi efm och kvällen där. Det är så himla mysigt!
Nej, men nu ska jag sluta skriva massa saker här. Haha, är väl ingen som orkar läsa tillslut. Men jag tror nog det kan komma ett inlägg imorn på dagen!
Annars så säger jag- God jul!


 


You see right through me



Bloggtävling



Jag är med och tävlar hos : http://sallberglina.zoomin.se/blogg/20101217-398654-I-samarbete-med-Ride-With-Style-Tavla-om-ett-John-Whitaker-schabrak.html


Fjärde ljuset tänt.

Nu har jag tänt det fjärde ljuset. Igår så kläddes granen. Kan det bli mer juligare?


17 December 2010

Nu var det några dagar sen jag skrev. Jag måste erkänna att det är lite tråkigt nu när designen är lite för gammal :P Men jag hoppas att det kan fixas snart.

Elvi var svullen i vänster framben igår, antagligen har hon smällt i när hon gått i den höga snön. Men det kan man ju förstå, så mycket snö det är nu. Så hon fick vila. Men jag fick låna Elviras Back On Track, så dom fick hon ha på sig under natten, och idag när jag kom till stallet så var det mycket bättre. en liten svullnad kvar. Men hon får sova med dom inatt med så är svullnaden förhoppningsvis borta imorn.
Men idag så slängde jag mig upp barbacka och skrittade lite på banan. Svullnaden gick faktiskt ner då, så det är positivt :)

Nu har jag julpyntat boxen. Ska ta kort på det imorn så kan jag lägga upp det här så kan ni får se.
Elvi är van nu efter dessa 4 år. Stackars häst, haha. Men hon dör ju inte av att det sitter uppe i några veckor ;)

Idag är det exakt en vecka kvar till julafton! Mysigt!!
Nu står det still i hjärnan min. Har tyvärr inga nya bilder jag kan bjuda på, men jag lägger upp ngn som inte kommit upp tidigare men som är tagen för kanske en vecka sen.



10 Dagar kvar.

Ja, 10 dagar kvar till självaste julafton! Helt otroligt. Det var väl sommar nyss?
Nej, men höst var det ju nyss ialf.
Tänk att årstiderna bara växlar och vädret med för den delen. Ena månaden är det sommar och andra är det vinter. Ena dagen är det sol, andra är det snö. Vem kom på det egentligen?
Men jag säger inte att det är dåligt, för vad vore julen utan snö, eller midsommar utan sol och värme (eller i många fall regn)
Så nu kom jag fram till att även om snön är riktigt jobbig ibland, så skulle det inte vara så roligt om alla månader på året var snöfria. Lite kyla måste man ju tåla.
Snön är ju riktigt bra på det sättet med att det lyser upp allting. Det är ju så mysigt att ta den där ridturen på efm. när det är "ljust"

Nej, nu ska jag sluta skriva massa saker som egentligen inte har någon mening. Men jag var tvungen!

Hej Mitt VinterLand



3:e Advent

Nu har man tänt det tredje ljuset. Vad tiden går fort. Jag har liksom gått en hel termin av första året av gymnasiet. det känns som om man började igår. Det är med skräckblandad förtjusning som man kommer gå på jullov och få tänka igenom vad man gjort under denna termin i skolan och speciellt vad man gjort under hela detta år, vad man hunnit med att göra.

Idag så red Elvi och jag i skogen. Passar på att rida i skogen så mycket som möjligt under helgerna så man får chansen att rida när det är ljust :) Elvi hade mycket med energi idag, det uppskattas :) Det var en väldigt mysig tur, och på det så sken solen.
Underbart.
Lägger upp bilder från idag :)





11 December

Idag har det snöat som bara den. Ni ska se träden ute i skogen, dom hänger ner till marken vissa träd. Måste bara tillägga att Bästaste Trissan fyller år idag :D Grattis till henne!!!

Idag så red jag och Elvi ut i skogen. Det var supermysigt. Det snöade lite lätt inne i skogen och så var det alldeles tyst och så red vi en runda som vi inte ridit på jättelänge.
Elvi var så duktig så. 

Jag är så sugen på att komma igång och hoppa. Jag och Elvi har inte hoppat sen höstlovet! Det är riktigt ILLA!
Men jag hoppas att vi kan komma iväg nästa helg.
 


En sak jag måste visa som jag varit kreativ och gjort. Det är denna ljusgrejsamojs. Ett fat med snäckor som jag plockade i Mallorca och sen fyra stycken stora ljus. Jag blev nöjd :)


10 December

Idag är det exakt två veckor kvar till julafton. Jag läntar något enormt. Jag längtar till dagen innan, då man kollar på uppsittarkvällen och slår in alla julklapparna. Sedan på julaftonsmorgonen då man går upp jättetidigt för att seda åka till stallet vid 7 tiden. Vä där så är det grötfrukost och julklappsbyte, sedan så rider vi ut allesammans. Känslan är ju helt underbar!
Stämningen, musiken, maten, familjen. Ja, kan det bli bättre?
Helst skulle jag ju vilja att Elvi var med mig heela dagen, men tyvärr så går ju inte det.
Ja, nu ska jag inte fortsätta babbla om julen, det kommer ni får läsa tillräckligt mycket om senare, då det verkligen närmar sig på riktigt.

Idag fick Elvi vila :) Så i helgen så ska vi bara rida i skogen, och framförallt när det är ljust!

Idag så hade vi ett "stort" hästprov på ridskolan på allt vi haft under denna termin. det känns bra ialf, och det kändes enklare än vad jag trodde det skulle vara. Men man vet ju aldrig ;)

Nej, nu ska jag ta fredag!


Svar :)

Fick en fråga om var jag köpt min adventsstake :) 
Mamma köpte den på Plantagen åt mig :)  


Inlägg med bilder..

Det får bli ett inlägg med bilder :) Men idag så red Elvi och jag på vallen, hon var superduktig.






6 December

Äntligen har Elvi fått snösulor och fyra brodd fram :D En överlycklig Denize kan jag säga. Nu kan man rida var som helst utan att behöva bekymra sig mer om styltor. Nu kommer dom ej att finnas i våra liv för denna vinter ialf. Haha.
Igår fick Elvi vila, det förtjänade hon efter denna vecka. Idag så blev det en tur i skogen med Sandra en tjej i stallet. Det var en väldigt mysig runda. Snön lyste upp hur mycket som helst, man såg allting. Underbart!
Så fort man fått på snösulor så blir snön helt plötsligt väldigt bra. Eller är det bara jag som tycker det?
Man klarar liksom av att det är ton med snö ute :)
Men jag tycker allt att det ska vara lite kallare. Hellre 5-10 minusgrader än attt det ligger på 0:an eller mer och blaskigt. Så jag tycker det ska bli lite kallare.

Juste! Har ju inte skrivit något inlägg om Ann Behrenfors träningen i fredags.
Elvi var skitduktig hela dagen verkligen. Hon var coollugn även om hon fick stå inne hela dagen, och sen när vi skulle rida så var hon jättduktig.
Hon var verkligen skitfin hela träningen igenom och hennes galopp var helt makalös fin! Jag är jättenöjd med Elvi´s och min insats.
Linnea i min klass tog lite kort så hon skulle skicka dom till mig :)

Nu sitter jag och pratar med min bäste vän Trissan ;) på skype. saknar henne så mycket, men hon kommer hem snart :D
Nej, nu ska jag fortsätta prata med henne :)


Bloggtävling




Jag är med och tävlar hos: http://mlidahlgren.blogg.se

Jultävling :)




Jag är med och tävlar hos http://mlidahlgren.blogg.se

Imorn....

Imorn är det träning för Ann behrenfors på NFK, jag tar med min Elvi dit :) Skriver med imorn!

Nu...

Nu har jag hittat min mobilsaldd, min mamma hade den. Haha.
Så nu kommer en film från ridhuset häromveckan och lite bilder :)





RSS 2.0