30 November

Tänka sig, idag är det sista dagen i november! Hur kommer det sig att tiden bara ska flyga iväg. Visst, det kan vara skönt på ett sätt, men inte på ett annat sett. 

Idag har det varit en sådan dag då det har gått fort, skolan gick väl bra, fick saker gjort, lämnade in musiken och hade muntligt prov på so:n och så skrev jag nationelltprov i svenskan. det har varit en fullspäckad dag i skolan! Sen blev det att skynda sig hem för att byta om och ta en macka för att sedan bege sig till stallet för att ha insläpp, sen så red jag våra så kallade galoppvägar. Det var riktigt mysigt och kul tyckte både Elvi och jag =) Idag var en underbar dag, måste jag säga! Just nu känner jag mig lycklig, vill känna såhär hela tiden. Jag är så glad över att jag har min häst som kan göra mina dagar underbara. Hoppas att denna lycka och gladhet kan hålla i sig fram till jullovet tar sin början. 
Allt är så mysigt ute nu, alla har satt upp sina ljusstakar och slingor på balkongen, det är så mysgt, julreklam har börjat visas för fullt på tv, man får tidningar med massa jul i. Nu känner man verkligen att julen börjar närma sig med stormsteg. Det är trotts allt bara 3 veckor kvar i skolan!

Avslutar med någon bild från hoppträningen i lördags.







29 November

Första advent, redan?!
Tiden går otroligt fort nu. Det brukar sägas att hösten/vintern är den segaste årstiden, men icke! Nu är det tydligen så att det är den snabbaste helt plötsligt, hur är det möjligt?! Men det var mysigt att vakna upp och tända sin stjärna i fönstret och tända första ljuset och äta frukost till lite julmusik. Är inte det underbart.
Efter den mysiga adventsfrukosten, så gjorde jag iordning mig inför att åka till morfars lägenhet för att där fixa lite. Satt upp ljusstakar och dammade av, satte upp gardiner och lite jultavlor, så nu är det fint tills han kommer hem ifrån Spanien den 22 december. Saknat honom, har inte träffat honom sen han åkte iväg till spanien den 28 september.
Efter det var det hem, satte mig ner i köket för att plugga och äta lussekatt ch pepparkakor, plugget gick inget vidare. Jag mår psykiskt dåligt över detta projekt vi har i skolan, det är svårt och jag sitter liksom fast, vet inte vad jag ska göra?!  Jag mår sjukt så dåligt över det, jag vill inte misslyckas!
Jag bestämmde mig för att åka till stallet istället, blev en jättemysig tur i skogen.
Elvi var väldigt framåt idag, det är kul när hon är det.
 Blev mest skritt, men en liten trav och galopp blev det allt.
Sen myste jag med henne efteråt, var supermys, för hon var på ett väldigt myshumör idag.
Nu, sitter jag här, måste plugga, men jag känner mig bara misslyckad eftersom jag inte kan.



28 November. Kväll




Hoppträninghoppträning! det gick superbra på hoppträningen idag! Elvi var super duktig och jättepigg. Det var riktigt kul idag. jag tyckter att hon hoppade igenom sig mkt idag och var väldigt bra framåtbjudning på hinderna, hon tyckte det var riktigt kul!   det finns inte mkt mer att säga än att Elvi var bäst idag!  Vet inte, mej jag tror Siri tog lite bilder, får se om jag får några som jag kan lägga ut här på bloggen =)

 


28 November. Morgon

Ja, nu hoppas jag verkligen att jag kommit ur min lilla (stora) depp, jag har varit på jättebra humör i två dagar nu, eller 1 och nästan en halv dag. Hoppas det blir 2 dagar och fler. Jag behöver ha ljus i min vardag, okej Elvi är ju faktiskt mitt ljus i vardagen, men jag behöver ljus hela dagen inte bara några timmar, som tillbringas med Elvi. Men nu måste ljuset verkligen hålla i sig. Undra om det är för att det börjar dra sig mot jul?! Det måste det va. Igår var det verkligen en mysig kväll, jag var alldeles själv hemma, vilket var superskönt! jag höjde upp julmusiken och började städa, jag till och med flyttade möbler, det blev riktigt julfint! Det var riktigt kul och mysigt måste jag säga, att städa igår. Konstigt!?

Idag vankas det hoppträning! Det ska bli riktigt kul.  Innan det, måste jag plugga någon timme, jag har mycket nästa vecka, men det kommer bli så skönt när allt är klart, jag förösker hitta den känslan, när man kan släppa allting, som legat och gnakt på sina hjälplösa axlar. Den känslan försöker jag hålla i kroppen så jag kan fortsätta kämpa de sista veckorna som är kvar i skolan, det är endast två veckor kvar med riktikt skolarbete, riktigt skönt! Jag måste även komma ihåg att ringa min mormor igen, ang vårat pepparkaksbak som vi brukar ha årligen =)    Nej nu ska jag plugga.


27 November

Snart är det jul och idag är det fredag! Fredag vilket betyder helg!
Snart blir det väl att börja julstäda och sätta upp lite julpynt. Jag har även bestämmt med Elvira att vi den 2:a advent ska julbaka, som vi gjorde förra året, den 3:e advent så ska jag och Linnea julbaka, det ska bli väldigt mysigt. Jag som älskar julen.

Idag har jag varit i skolan som vanligt, jobbade på riktigt bra idag, jag är stolt över mig själv faktiskt.
Sen blev det att åka till stallet, vilket var riktigt mysigt idag, Elvi och jag tog en lugn tur i skogen. Mys, imorn blir det hoppträning uppe hos Lilla H för våran del, ska bli riktigt kul!  Så ser fram emot det.


Jag måste komma ihåg att ringa min kära mormor och fråga om jag kan få låna hennes plastgran i jul, jag vill ju ha en gran ganska länge och så jag kan sätta upp den tidigare, får väl hitta på ett sätt att få in julgransdoften i rummet, får väl gömma en liten grangren någonstans i rummet, haha.
Nej, nu har jag uppdaterat lite om att jag lever igen, jag har haft min lilla deppriod som jag brukar ha ganska ofta, men nu har jag vaknat ur den och hoppas att det kommer hålla i sig.



24 November

Okej, det får bli ett litet inlägg ang New Moon

 

Okejokej, New Moon är bara så bra! Handlingen är ju så himla bra så det inte sant. Jag började tjuta efter typ 15 min och sen så tjöt jag mkt efter det kan jag säga, den var så underbart bra. Bea om du läser detta så sitter jag med och gapar nu...

Går inte att förklara vilka känslor man fick när man såg den, som de flesta vet så är jag väääldigt bra på att leva mig in i filmer och böcker, så jag kunde verkligen leva mig in i derars känslor. Det var smärta, glädje allt på samma gång!

Älska <3 asså!


 

 

 

 

 

 

 


23 November

Aa, vad ska man säga om denna dag?  Det var en väldigt trött dag, men jag var ändå på bra humör, eller var det reservenergin som började ta sin form?  Jag tror det var reserven som tog över nu.. Aa, så måste det va.  Jag skäms över att säga att jag inte fick någonting gjort idag, det är inte jag. Jag brukar alltid jobba i skolan, men idag var tydligen inte en  sådan dag. Men imorgon blir det ändring på det, men först så måste jag få min sömn innan det lovordet kan börja ta sin form.

Efm spenderades i stallet. Vilket alltid är underbart och där kan man alltid få tänka genom saker och ting eller inte tänka alls.. Det blev en lugn skrittur ut i skogen för Elvi och mig idag, det blev med johanna och Elissa och vi pratade väldigt mycket, eller om vi säger såhär, johanna skötte snacket (det var väldigt trevligt) ;)  Innan ridturen blev det att borsta lite längre idag än vad som brukas göra och Elvi verkade uppskatta det, när hon väl kännt efter att det inte var så farligt ;) Min lilla ängel som kom och ville dela hennes liv med mitt, eller som kom och blev ett med mig. Det finns inte ord för hur mycket jag älskar detta djur, hon betyder mer än mitt liv, eller kan hon det? Hon är ju mitt liv.

Nu blir det att tagga inför NEW MOON imorn med Älskade mamma :D Yes!

       


22 November. Kväll

Två inlägg på en dag, det måste väl ändå vara rekord!?

Idag har det varit en ganska lugn dag, först stallet på fm/efm sen åkte jag till pappa för att plugga lite, men blev inte så mycket till plugg som jag hade hoppats menmen. Pappa fixade lite saker till min dator också + att han fixade så jag kunde se mannen under trappan på datorn :D Tack för det! Så nu sitter/ligger jag här i min säng och kl är 23.25 vilket är väldigt sent eftersom det är skola imorgon... Men ville bara skriva ett litet kort inlägg innan söndagen den 22 november var slut för detta år. Tänka sig, det är redan den 22 november 2009, tiden går så himla snabbt, för snabbt vissa dagar och för långsamt andra dagar. Vem kom på tiden?! Ibland borde tiden inte finnas och ibland borde den finnas, eller?
Ja, sådanna här funderingar kan man tänka på så mycket att hjärnan blir helt överhettad.
Men nu är det nog inte rätt tid och tillfälle att tänka på det, precis innan man ska sova och allt.

God Natt.


22 November. Morgon

Kl är nu 10.45 och jag sitter i sängen och lyssnar på jullåtar. Jag längtar såå mycket efter julen, efter all stämmning, julmat, musiken som man spelar varje dag, julaftons morgonen då man går upp och äter mammas gröt och sedan åker till stallet och har julmys där, när man träffar släkt på julaftons eftermiddagen/kvällen och tittar på Kalle Anka och äter massa god julmat.


Jag längtar även till då man ska ta upp allt julpynt, då man ska hänga upp allt, samtidigt som man lyssnar på julmusik, det är verkligen jättemysigt. Någon vecka innan jul då man ska sätta upp granen och klä den med massa fint glitter osv.


Det är inte långt kvar nu! det är snart exakt en månad kvar till Julafton. Det är nästan 3 veckor kvar i skolan om jag inte räknat fel. Såå underbart måste jag säga. Men först är det mycket att ta itu med innan det är lov och julafton, det är prov i skolan inlämningar av uppgifter, man ska köpa julklappar till de som man älskar. Allt detta innan man verkligen kan njuta av julens stämmningfulla ljud och dofter. Men det är inte långt kvar, så allt man kan göra är att kämpa och låta dagarna komma som dom gör. det är det jag ska göra, jag ska låta mina dagar komma som dom gör och göra mitt bästa i skolan och i stallet. I stallet där jag ska visa all min kärlek till min häst som verkligen förtjänar all den kärlek hon kan få av mig och det ska hon också få. 

                            


21 November

Hemma från tävlingen på Skärlunda.  Vi var nolla i både 90 och 1 meter!!

Det gick superbra! Elvi var jättefin och hoppade upp sig massa! Hon tog hinderna som ingenting, som om hon hade hoppat enda från födseln.   Hon var sååå fiin min stjärna! Det går inte att förklara med ord. Men allt bara flöt på. Vi kom rätt på alla hinder och det var bara GREAT, AWESOME, BÄST, SÅ OTROLIGT BÄST BARA!
Jag är så glad :D Hihi! Elvi <3<3<3<3 Love ya <3<3<3 Bästa häst ever. 
Ja, så man kan sammanfatta dagen som bäst!  ska tillbaka till stallet lite senare och pussa på henne mer.




19 November

Vilket väder det är ute!? Det är bara grått och det regnar hela dagarna. Man är ju inte på så bra humör just nu. 

Snart är det Skärlunda som gäller för mig och Elvi. Det blir att hoppa 90 och 1 meter. Idag så blev det att rida ut en tur i skogen, det var skönt att för en gångs skull få rida ut medans det var lite ljust ute. Elvi var väldigt pigg idag, vilket är roligt när hon är så pigg att hon verkligen laddar för att gå komma iväg.

Jag har inte så mycket att skriva, men skriver kanske ett litet inlägg imorgon och sen på söndag =) 

Ha det!



 


17 November

Förlåt, dåligt av mig, jag vet! Men det har varit mycket i skolan just nu. Har suttit hemma och pluggat på kvällarna, vilket är ovanligt från min sida. Men i detta projekt som vi har nu, så är det ett måste!

Allt går bra med Elvi, hon är otroligt fin. I helgen blir det skärlunda för våran del, vi ska hoppa 90 och 1 meter. Så vi får se hur det går =) Vi får hoppas att mina nerver håller sig i styr. Idag blev det en tur i skogen för våran del. Det gick bra! Imorgon blir det paddocken som gäller, ett dressyrpass får det bli, inför helgen! 

Nu vet ni att jag lever, måste fortsätta plugga nu! (känner mig något smart)

       


14 November

I love you. My heart belongs to you.


12 November

Idag har det varit ett väldigt bra avslut på denna dag. Åkte ut till stallet vid 16 tiden. Då jag fixade allt, pratade med Trissan som jag inte gjort på länge. Sen belv det ett dressyrpass, och detta dressyrpass gick superbra! Elvi va så himla lyhörd och lyssnade till 110% I början så kände jag att jag behövde mjuka upp henne lite, så då flyttade jag baken från höger till vänster, jag kände direkt att hon började mjukna, Tummen upp. sen så började jag lite i traven, då körde jag lite öppna, sluta och lite skänkelvikningar. Hon var så himla fin i det, så vi började lite med galoppen, där var hon hur fin som helst, hon verkligen bjöd och var rund och fin, sen körde jag lite i skritt igen så hon fick pusta lite. sen körde vi tempoväxlingar mellan skirtt och galopp, vilket hon var jätteduktig på, hon var lyhörd och lyssnade på vad jag ville och allt bara flöt. Det går inte att beskriva hur fin hon var idag, man måste se det med egna ögon.
Så Elvi gjorde min dag väldigt bra! Det gör hon alltid, men extra mycket idag för att hon var så himla arbetsvillig och allt bara flöt. Det är sååå kuul!!
Älska min häst <3


9 November

Först måste jag bara säga till fridha: Jaa, det var huuur länge sen som helst som vii sågs. Det måste det bli ändring på. Hälsa familjn från mig.

Idag har jag äntligen fått förståelse för hur jag ska lägga upp mitt projekt i skolan. Min riktiga sv+so lärare har varit på semester i en vecka och har där med inte varit i skolan (vilket är uppenbart eftersom hon har haft semester) så då har vi haft två andra lärare, båda förklarde om projekter varav en inte alls va smart. Och då frågade jag den andra läraren, men jag fattade fortfarande ingenting! vad är chansen liksom?!  Men sen kommer min riktiga lärare hem som en räddare i nöden och gör projektet solklart för mig! Hur bra är inte det?! Så nu vet jag ialf vart jag ska börja sen är det bara att bygga uppåt.

Idag blev det är lugn dag i stallet. Elvi fick stå idag det tyckte hon nog va lite skönt eftersom hon var så duktig i lördags. Men hon hade rullat sig och blivit jätteskitig+ att hon hade på sig sin fina lädergrimma, vilket var mitt fel att hon hade på sig i hagen, menmen... så den belv skitig på köpet ;) Jag borstade på Elvi länge och det var mysigt.

Imorn försvinner min tågräls :D Jag är sååå glad över det! Nu ska jag duscha blir kanske någon bild på mitt nya leende imorn!


8 November

söndag idag och det är kväll. Sista dagen på veckan. Igår och idag har det varit otroligt bra dagar, jag har varit på jättebra humör.
Lördag: Upp kl 06.30 Åkte till stallet vid 07.30. Gjorde iordning allt inför tävlingen, packade transport osv. sen pysslade jag om Elvi osv. sen lastade vi och åkte ifrån stallplanen vid ca 09.00. Vi var vid tävlingen ca 09.45
Då så tog vi det lite lugnt, sen gjorde jag iordning Elvi och sen började jag rida fram, Elvi var jättefräsch och fin.
När vi började hoppa kändes verkligen det! Hon var Jätterund och fin i sprången, och det höll i sig i båda klasserna!  Super! Nolla i cr och dubbelnolla i LD klassen! det Ledde till en vinst i Ld!
Det är så kul att hon har börjat arbeta med med ryggen i hoppningen, det gör så mycket. Jag är såå stolt över min hoppstjärna!
Så nu hoppas vi på den 21 november då skärlunda har.

Söndag:
vaknade vid 09.00 Så skönt att få sova lite längre. Sen så låg jag och tittade på Twilight. Måste bara säga att JAG OCH MAMMA SKA GÅ OCH SE NEW MOON DEN 24 NOVEMBER :D LÄÄÄNGTAR!!!!
Sen åt jag frukost vid 12 Sen åkte jag till stallet vid 14 tog en lugnt skrittur med Elvi! det var mysigt.
Nu sitter jag här. Väntar på att One Tree Hill ska börja!
Det närmar sig tisdag. Och vad händer på tisdag? Vill ni ha svaret på det?! MIN TANDSTÄLLNING ÅKER AV PÅ TISDAG :D Yeeesss! Jag är så glad.
Nej, nu blev det ett ganska långt inlägg. avslutar med en bild kanske?!


7 November

 

Hemma från vångas lilla maskerad hoppning. Hoppade en cr klass (90 cm) Och en LD (90) Nolla i cr klassen, Elvi var superduper fin. och vi var även dubbelnolla o LD då vi VANN den klassen :D ♥
Hon var superduper fin! Hoppade upp sig med ryggen och var jätterund och fin i sprången. =)

detta var jag utklädd till, ser ni?


6 nov 21.23

Tänkte bara skriva att Elvi går som en klocka, det har hon alltid gjort, men hon är superduperfin!  Idag när jag red ut med Lollo en liten sväng, så hade hon en jättefin, lugn och rund galopp! Tummen upp för det.

Min underbara häst. Hon har gjort mig komplett.

 


6 November

Dålig uppdatering från min sida!  

Men idag är det ialf FREDAG, och jag sitter och äter chokladtomte :D  Imorn blir det att gå up skapligt tidigt, ska ju till vånga på haloweenhoppning. Vet inte riktigt om jag ska avslöja vad jag ska vara eller om det ska bli hemligt tills imorn? hmm, måste tänka lite mer på det.  Idag har det också varit en bra dag. Men jag är sjukt förvirrad över projektet vi har i skolan, men det löser väl sig på ngt sett. hoppas jag.....

Jag uppdaterar mer imorn  eller på söndag.

Ha det!


3 November

Tiden bara går och går. Inte kan den bara stanna upp för en sekund eller två. Jag kan inte göra så mycket mer än att bara följa med.

Idag har varit en bra dag måste jag säga, det är skönt att ha bra dagar. Efter skolan blev det som vanligt stallet. Jag hade insläpp, efter det så blev det att rida ut i skogen med Ängel, mys som vanligt. Älskar min häst något så otroligt mycket.

Jag färgade ju håret i lördags. och såhär ser det ut  ----->  
Funderar på att ha det mörkare nästa gång, får se.

Idag när jag gick, så funderade jag på mitt liv. Att jag har ett bra liv egentligen. En mamma som älskar mig (förhoppningsvis  hihi;))  En underbar släkt. Jag har en häst, som jag aldrig vill släppa taget om. Jag får gå i skolan (även om det inte är så kul alla gånger) Jag får mat. Tänk alla som inte har allt som vi tycker är självklart...
Men det viktigaste i mitt liv är min mamma som jag älskar och min häst som jag älskar.




2 November

Nu är det redan november. Det är ju helt sjukt vad tiden går! Lite update om helgen dårå!

Söndag:  Upp kl 4 på morgonen, blev hämtad av Jessica kl 05.05. Var hos Camilla vid ca 06.00. Lastade hästar, full lastbil + en trailer bakom. Så totalt 8 hästar.   Med 8 hästar lämnade vi gården och åkte mot sthlm (botkyrka tror jag) Var där ca 08.00. Då var det nästan bara att göra ordning första hästarna osv. sen så skulle alla 8 hästar starta 1 meters klassen. Sen hoppade Jessica och Camillas dotter Marika hoppa 110, vilket gick jättebra för Marika (hon kom 5:a) För Jessica gick det inte lika bra, första hindret gick jättebra, sen när hon kom till tvåan, trodde man att hästen skulle hoppa, vilket han inte gjorde så Jessica ramlade av. Men med de andra hästar Jessica hoppade så gick det jättebra. Hon hoppade en häst som hette Bojar, den smet förbi första hindret i 90 cm sen gick han jättebra resten av rundan, i 1 meter så va dom nolla =) Jätteduktiga, Bojar är 4 år tror jag och hans första tävling. Eftersom Marika var placerad i 110 så var vi tvunga att vänta tills sista startande, kl var 19.00 innan vi kunde lämna tävlingen. Så vi var hemma vid gården vid ca. 20.30. Då fixade vi lite saker, sen skjutsade Jessica hem mig, så jag var hemma vid ca. 22.00. Det var n väldigt lång dag, lite mer än 18 timmar höll vi igång. Sen att man skulle upp till skolan dagen efter var inte så kul att ha i tanken, menmen, det var bara att pallra sig upp idag.

Idag har det varit skola, som vanligt. Sen åkte jag till stallet. Red ut i skogen med Ängeln. det var mysigt, men läskigt tyckte både jag och Elvi. mysmysmys. Älskar min häst!


RSS 2.0