Sen uppdatering om hoppträning.

Igår var det hoppträning som gällde för Elvi och mig. Bästa Kicki var snäll som vanligt och hämtade oss och skjutsade.

Träningen då: Vi började värma upp med att trava över galoppbommar, vi tränade då på att reglera traven så att vi fick in 2 travsteg några gånger, sedan för att få in 3 travsteg mellan bommarna. Det var faktiskt riktigt svårt. Elvi tyckte det blev jobbigt när vi skulle få in 3 travsteg, men väldigt bra träning!
Sen så körde vi galopp över dessa bommar.
Efter att vi värmt upp med bommarna så fortsatte vi på den linjen med galoppbommarna för att sedan fortsätta rakt fram och hoppa över ett litet räcke. Där emellan skulle vi tänka på att fortsätta att ha samma tempo och "takt" som vi hade över bommarna.
Sen så red vi en annan linje på andra långsidan, då hade vi först ett litet sockerbitshinder, efter det några meter bort ett högre räcke och sist några meter bort ett till litet sockerbits hinder.
Mellan de här hindrena skulle reglera galoppsprången.

Efter att vi ridit detta så hoppade vi en bana och då var det ett plankhinder med en vattenmatta under och sedan en oxer. Så vi la ihop dessa linjer vi red under uppvärmningen och dessa andra två hinder.
Elvi skötte sig bra. Hon blev somsagt lite trött. Vi har ju inte hopptränat på länge så Kicki sa det, att hon har ju inte använt sig av samma muskler när vi ridit hemma som hon gjort idag. Och det tyckte jag lät väldigt rimligt!
Jag är nöjd med träningen :)

Tyvärr så blev det varken filmer eller bilder från träningen, får bli nästa gång.



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0